Coca Cola İçecek İstanbul Yenibosna'da 23.120 Metrekarelik Arsayı 153,3 Milyon TL'ye Sattı

Türkiye'de faaliyet gösteren Coca Cola İçecek şirketi tarafından İstanbul'da dev bir arsa satışı yapıldığı açıklandı. Buna göre Şirketin İstanbul Yenibosna'da bulunan arsası 153,3 milyon TL'te satıldı

İstanbul'da gayrimnenkul sektörünü çok yakından ilgilendiren bir arsa satışı gerçekleşti. Coca Cola İçecek'in mülkiyetinde bulunan bir arsanın 153,3 Milyon TL'lik bedelle Altur Turizm ve Altur Otomotiv'e satıldığı açıklandı.

İSTANBUL YENİBOSNA'DA 23.120 METREKARELİK ARSA SATIŞI

Coca Cola İçecek tarafından bu arsa satışına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bir bildirim yayınlandı. KAP bildirimde verilen bilgilere göre İstanbul'un Yenibosna ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Coca Cola İçecek'e ait olan 23.120 metrekarelik arsanın satışı gerçekleştirildi.

153,3 MİLYON TL'YE SATILDI

Coca Cola İçecek için bir süredir arsa satış pazarlığı yapan Altur Turizm Servis ve Tic. LTD Şti ile Altur Otomotiv San. Ve Tic. AŞ'nin bu arsayı satın aldığı ifade edildi. Altur Turizm ve Altur Otomotiv Yenibosna'daki 23.120 metrekarelik kıymetli arsa için Coca Cola İçecek'e 153.3 Milyon TL ödeme yapacak.

Coca Cola İçecek tarafından arsa satışının detayları da kamuoyuna duyuruldu. Buna göre satışın bedeli Altur Turizm ve Altur otomotiv tarafından Coca Cola İçecek'e nakit olarak ödendi. Bu bedelin ortaklık ödenmiş sermaye oranının ise yüzde 60,3 olduğu bilgisine ulaşıldı.

COCA COLA İÇECEK NEDEN ARSA SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Coca Cola İçecek'in İstanbul Yenibosna'daki kıymetli arsa satışına ilişkin neden de belli oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre amacın kaynakların işletme faaliyetlerine kazandırılması olduğu belirtildi. Arsa satışından elde edilen gelirin nakit işletme faaliyetlerinde kullanılacağı da kamuoyuna duyuruldu.

Coca Cola İçecek'e 153.3 Milyon TL ödeme yaparak İstanbul Yenibosna'da arsa satın alan Altur Turizm ve Altur Otomotiv'in ise bu arsaya dair planlamasının ne olduğu henüz belli olmadı.

Emlak Haberleri Haberleri