Corana Virüs Emlak Sektörünü Vurdu, Nisan Ayında Konut Satışları Yüzde 61 Oranında Azaldı!

Konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimlerin ardından 2020 yılına çok iyi bir başlangıç yapan ve rekor üstüne rekor kıran gayrimenkul sektörü ne yazık ki bu seferde korana virüs engeline takıldı.

Konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimlerin ardından 2020 yılına çok iyi bir başlangıç yapan ve rekor üstüne rekor kıran gayrimenkul sektörü ne yazık ki bu seferde korana virüs engeline takıldı. Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında konut satış rakamları yüzde 61,78 oranında azalış gösterdi. Detaylar haberimizde..

Korana virüs salgını tüm sektörleri olduğu gibi inşaat ve emlak sektörünü de olumsuz etkiledi.



Toparlanma süreci yaşayan konut sektörü vatandaşın evde kal çağrılarına uyması ve ekonomik belirsizlik nedeni ile beklemede kalmayı tercih etmesi ile beraber yeniden daralma yaşamaya başladı.



NİSAN AYINDA KONUT SATIŞLARI DÜŞTÜ!



Korana virüs salgını sonrasında konut satışlarında yaşanan gelişmeleri ve son açıklanan rakamları değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Mart ayında tüm gayrimenkul türlerinde satış adeti 182 bin 689 olmuştu. Nisan ayında ise bir önceki aya göre satışlar yüzde 61.78 azaldı ve 69 bin 819’da kaldı.



İlk dört ayda yapılan toplam satış sayısı ise 656 bin 101 oldu” diyerek virüs salgını sonrasında konut satış rakamlarında yaşanan düşüşe değindi.



KORANA VİRÜS SALGINI SONRASINDA İNŞAAT VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ NE ZAMAN TOPLANIR?



Konut sektöründe toparlanmanın en erken Haziran ayında başlamasını beklediklerini belirten Özelmacıklı gayrimenkul satışlarında bu dönemde V şeklinde bir grafik oluşma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.



Ramazan Bayramı sonrasında yavaş yavaş sektörün toparlanmaya başlayacağını belirten Özelmacıklı Haziran ayı itibari ile çıkış yaşanacağı değerlendirmesinde bulundu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri