Corana Virüsü Gayrimenkul Sektörünü Olumsuz Etkiledi, Konut Satışları Düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını ne yazık ki tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul ve inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını ne yazık ki tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul ve inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Açıklanan konut satış rakamlar Nisan ayı itibari ile yaşanan dramatik düşüşü gözler önüne sererken GYODER Gösterge 2020-1. Çeyrek Raporu da bu etkileri gözler önüne serdi. Detaylar haberimizde...

İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Korana Virüs salgını ne yazık ki ekonomik olarak ta büyük bir çöküş yaşanmasına neden oldu.



Pek çok ülke korana virüsle mücadele etmek için aldığı sert önlemler nedeni ile ciddi ekonomik kayıplar yaşarken oluşan bu yük bazı sektörleri daha fazla etkiledi. Bunlardan biri de inşaat ve gayrimenkul sektörü oldu.



GYODER GÖSTERGE RAPORU GÖSTERDİ: CORANA VİRÜSÜ KONUT SEKTÖRÜNÜ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ!



Açıklanan ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020-1. Çeyrek Raporu’ verilerine göre konut sektörü 2020 yılına çok iyi bir başlangıç yaptı.



Düşen konut kredisi faiz oranları rakamları ile beraber vatandaşın konuta olan ilgisi artarken ne yazık ki Mart ayı itibari ile korana virüs salgının ortaya çıkması ile beraber konut satış rakamları da olumsuz etkilendi.



2020 yılının Ocak ayına son derece iyi bir başlangıç yapan ve tüm zamanların en iyi satış rakamına imza atan konut sektörü 2020 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan birinci çeyrek satış rakamları 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 33 artış gösterdi.



Bu artış ile beraber Türkiye geneli toplam satış rakamı 341 bin 38 rakamına ulaştı. 11 Mart 2020 tarihi itibari ile ise baş gösteren Koranavirüs vakasının Türkiye'de de etkisini arttırmaya başlaması ile beraber ne yazık ki yönünü aşağıya çevirdi. İkinci el konut satışlarında ise yüzde 57 oranında artış yaşandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri