Covid-19 Müstakil Ev Fiyatlarını Yüzde 25, Müstakil Ev Kiralarını da Yüzde 18 Artırdı

Koronavirüs ile mücadele sürecinin sona ermesi ve ardından normalleşme adımlarının gelmesi ile vatandaşların ev alımlarına ilgisi de artmaya başladı.

Koronavirüs ile mücadele sürecinin sona ermesi ve ardından normalleşme adımlarının gelmesi ile vatandaşların ev alımlarına ilgisi de artmaya başladı. Salgın sonrası değişen talepler ile en fazla aranan konutlar ise müstakil ev oluyor. Vatandaşlar emlakçılara sık sık müstakil ev fiyatlarını soruyorlar.

Koronavirüs salgını tüm dünyada gösterdiği etki nedeniyle alışkanlıkların da değişmesine neden oldu.



Birkaç ay öncesine kadar geri planda kalan müstakil ev satışları koronavirüs salgını sonrası yeniden revaçta. Çok sayıda vatandaş alışkanlıklarını değiştirmeye karar vererek emlakçılara müstakil ev fiyatlarını soruyorlar.



EMLAKÇILARIN MÜSTAKİL EV YOĞUNLUĞU



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder yapmış olduğu değerlendirmelerinde son dönemlerde oluşan konut taleplerini inceledi.



Bu konuya dair açıklamalarında 2019 yılından itibaren konut kredisi faiz oranlarının düştüğüne dikkat çeken Önder bu süreçten sonra artış gösteren konut alımlarına dikkat çekti. Koronavirüs salgının bu satış hızını kestiğini de ifade eden Burçin Önder birçok vatandaşın gelecek planlamalarında salgının etkileri olduğunu ifade etti.



"Müşteri taleplerindeki değişikliğin ön önemli göstergelerinden biri, özellikle tarım arazisi ve müstakil eve olan ilginin rekor düzeyde artması. Türkiye’deki müstakil ev fiyatları, iki ay içinde yüzde 25 arttı. İnternetteki müstakil ev aramaları ise yüzde 252 oranında yükseliş gösterdi. Sadece ev fiyatları değil, kira bedelleri de tavan yaptı. Müstakil evlerin kiraları yüzde 18 oranında yükseldi."



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri