Çukurova Bölgesel Havalimanı Ne Zaman Açılacak Belli Oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklama ile merak edilen havalimanı açılış tarihi belli oldu.

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklama kapsamında Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin son durumu hakkında bilgilendirme yapılırken yine projenin ne zaman biteceği konusunda da bili verildi.

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI PROJESİNDE SON DURUM NE?

Çukurova Havalimanı Projesi şantiyesini ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu düzenlenen tören kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin proje hakkındaki eleştirilerine de yanıt veren Bakan Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını dile getirdi. Projede yürütülen çalışmalar kapsamında Çukurova Havalimanı projesini etaplar halinde tamamlanacak. Projede birinci etap 2022 yılında tamamlanacak.

İstenilen yolcu sayısına ulaşılması halinde projede diğer etaplarda devreye alınacak.

19 Mart 2021 Cuma gününü bölgenin önemli kalkınma merkezleri arasında yer alan Mersin'i ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Mersin ve Çukurova Bölgesinde kalkınmayı sağlayacak olan pek çok projeyi hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Doğu Akdeniz çanağında ve bölgesinde cazibe merkezi haline getirmek için önemli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çukurova Havalimanı inşaatını titizlikle sürdürüyoruz. Alt yapı ve üst yapı olmak üzere projenin ihalesini 2 ayrı şekilde gerçekleştirdik. 2017 yılının başında başladığımız projenin alt yapı çalışmalarında projeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz.

Projenin üst yapı inşaatı ise KÖİ projesi ile yapıyoruz. 20 Kasım 2020 tarihinde üst yapı işinin ihalesini yaptık. 8 Ocak 2021 tarihinde yer teslimini yaptık ve inşaat çalışmalarına başladık. İnşallah 2022 yılında ilk uçağı indireceğiz" diyerek çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri