Çukurova Havalimanı İhalesi Hakkında Erdoğdu'dan Çarpıcı İddia! Ulaştırma Bakanı Turhan Bu Yüzden Mi Görev Alındı?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ihalesi iptal edilen ve yeniden ihaleye çıkarılacak olan Çukurova Havalimanı projesi hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ihalesi iptal edilen ve yeniden ihaleye çıkarılacak olan Çukurova Havalimanı projesi hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın bu ihale nedeniyle görevden alındığını iddia eden Erdoğdu ihaleyi Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun alacağını iddia etti.

Bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıyan Çukurova Havalimanı projesi ihalesi iptal edilmiş ve yeniden ihaleye çıkarılacağı duyurulmuştu.



Konu hakkında açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ihalenin Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun alacağını iddia ederek çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.



CHP MİLLETVEKİLİ ERDOĞDU'NUN ŞOK İDDİASI: ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI PROJESİ İHALESİ ADRESE TESLİM YAPILACAK!



Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ihalesi hakkında açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu “Projenin ilk ihalesi 357 milyon Euro yatırım maliyeti ve yap-işlet-devret modeli ile 2011 yılında yapılmıştı. Ancak ihaleyi alan firmanın verilen garantilere rağmen kredi bulamaması nedeniyle ihale 2015 yılında iptal edilmiş ve proje altyapı ve üstyapı olarak ikiye ayrılmıştı.



Daha sonra bu yıl Corona salgının Türkiye’de yayılmaya başladığı günlerde 16 Mart’ta ihale açılmış ve 100 milyon Euro yatırım maliyetiyle ihaleyi Günbeton İnşaat ile Terminal Yapı Ticaret Ortak Girişimi kazanmıştı. İhaleye katılan saray müteahhitleri, yani Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişimi elenmişti.



Ancak ihale, saray müteahhitlerinin kazanamaması üzerine iptal edildi ve hatta Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevinden alındı. Şimdi duyuyoruz ki, ihale şartnamesinde, idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapılmış ve ödeme dengeleri tamamen yüklenici lehine düzenlenmiş" diyerek ihalenin adrese teslim olacağını iddia etti.



ULAŞTIRMA BAKANI CAHİT TURHAN NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?



Bir önceki Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, ani bir karar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınmış, yerine yardımcısı olarak görev alan Adil Karaismailoğlu atanmıştı.



Konu hakkında o dönemde yapılan haberlerde görevden alma nedeni olarak Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilememesi ve ihale sürecinde geç kalınması gösterilmişti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri