Cumhurbaşkanı Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü Açlış Tarihini Duyurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak sorusuna yanıtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. 1915 Çanakkale köprüsü açılış tarihi belli oldu!

Türk mühendisler tarafından hayata geçirilen ve Kınalı-Tekirdağ - Çanakkale- Savaștepe Otoyolu Projesi’nin kilit noktası olarak gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü açılış tarihi için açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Bazı gazetelerde açılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününde yapılacağı yönünde iddiaların gündeme gelmesi üzerine tartışmalar yaşanmıştı.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK, KESİN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile dev köprünün açılış tarihi ilan edildi. Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan ve Türk mühendislerin gurur projesi olarak inşa edilen dev projenin Çanakkale Zaferi kutlama etkinliklerinde açılacağı ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Planlanandan bir buçuk yıl önce tamamladığımız, bir an evvel milletimizin hizmetine sunmak için 26 Şubat'ta açmayı planladığımız 1915 Çanakkale Köprümüzün açılışını, vatandaşlarımızın talebi üzerine Çanakkale Zaferi'mizin yıl dönümünde, 18 Mart'ta gerçekleştirme kararı aldık" ifadelerine yer verildi.

Dev köprü 1915 Çanakkale zaferi kutlamaları kapsamında 18 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı dev bir törenle hizmete açılacak.

Emlak Haberleri Haberleri