Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 İlde Acele Kamulaştırma Kararlarını İmzaladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 22 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'de acele kamulaştırma kararları yayımlandı. Buna göre çeşitli projeler için Karaman, Bursa, Gaziantep, Ardahan, Ankara, Sakarya, Konya ve Uşak'ta acele kamulaştırma kararları alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile acele kamulaştırma kararları yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan acele kamulaştırma kararlarına göre çok sayıda ilde farklı projeler için acele kamulaştırma işlemi yapılacak.

KARAMAN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “154 kV Karaman OSB – Ereğli Enerji İletim Hattı Projesi”, “154 kV Çumra – Karaman Brş. N. Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi” ile “154 kV Karaman – Ereğli Brş. N.-Karaman OSB Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında kararda açıklanan haritalar üzerindeki güzergahlarda ecele kamulaştırılma kararı alındı.

BURSA ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Bir diğer acele kamulaştırma kararı ise Bursa'da alındı. Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Şehreküstü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve kararda belirtilen parsellerdeki taşınmazlar “Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması ve Yaşatılarak Gelecek Nesillere Aktarılması” projesi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildiği bildirildi.



GAZİANTEP ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Gaziantep'te devam eden kayacık Projesi kapsamında Kayacık Sulaması 1. Kısım inşaatının tamamlanması için acele kamulaştırma kararı alındı. Buna göre Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinin Doğanpınar ve Kaşyolu mahallelerinde bulunan taşınmazlar ile, malzeme ocakları ve depo yerleri ihtiyaç duyulacak diğer taşınmazların Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

ARDAHAN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Ardahan için verilen acele kamulaştırma kararı ise Posof ilçesinde yapılan atık su arıtma tesisinin yapımı maksadıyla alındı. Merkez Mahallesi'nde yer alan 143 ada ve 10 parsel numaralı taşınmazın Posof Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

ANKARA ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Ankara hakkında verilen acele kamulaştırma kararının sebebi ise enerji nakil hattının yapımı ile alakalı oldu. Bu hattın yapımında taşınmazlarda direk ve trafo yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak şeklinde Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.



SAKARYA ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Sakarya ili ile alakalı acele kamulaştırma kararının gerekçesi ise E80 otoyolu ile D-100 Karayolundan şehre alternatif giriş sağlayacak yolun açılması oldu. Bu kapsamda ilgili kararda açıklanan ve Erenler ilçesinde bulunan taşınmazları Sakarya Büyükşehir belediyesi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.



KONYA ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Konya'da acele kamulaştırmaya konu olan proje ise 2. etap TOKİ konutlarının ulaşım, elektrik, içmesuyu ve kanalizasyon bağlantılarının yapılacağı yolun inşası oldu. Bu kapsamda Hadim ilçesi Taşpınar Mahallesi'nde bulunan ve kararda belirtilen taşınmazların Hadim Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

UŞAK ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Uşak'ta, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin sınırlarının genişletilmesi projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılması uygun bulundu. Buna göre belirtilen ilgili taşınmazların Uşak İl Özel İdaresi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Emlak Haberleri Haberleri