Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Adıyaman'a 50 bin konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş depreminde en büyük yıkımı yaşayan illerin arasında yer alan ve nerede ise sağlam bina kalmayan Adıyaman'ı ziyaret etti.

Kahramanmaraş depreminde en büyük yıkımı yaşayan şehirlerden biri olan Adıyaman'da nerede ise sağlam bina kalmamıştı. Depremin 11 ili etkilemesi ve son derece geniş bir alana yayılması, hava koşullarının son derece kötü olması ve kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olması gibi nedenlerle Adıyaman yardımın en geç gittiği illerden biri olmuştu. 

Bugün Cumhur ittifakı ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adıyaman'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İlk ziyaretimizden bu yana Adıyaman hamdolsun çok değişti. Yıkımların en çok etkilediği illerimizden biri de Adıyaman'dır. Maalesef ilk birkaç günde Adıyaman'da istediğimiz etkinlikte çalışma gösteremedik. Sizden helallik istiyorum. Gereğini yaptığımızı ve yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diyerek Adıyamanlılardan helallik istedi. 

ADIYAMAN'A KAÇ DEPREM KONUTU YAPILACAK?

Adıyaman'ı baştan inşa edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Adıyaman genelinde altyapı ile sorunlar çözüldü. Onarılan hatlar ve kurulan depolarla su sorunu da hal yoluna sokuldu. Güvenliği olduğu belirlenen yerlere etap etap doğalgaz veriliyor. Adıyaman için hemen şimdi diyerek şehrimizi beraber, yeniden inşa edeceğiz. Yaklaşık 50 bin konut yapacağız. Şubat ayı bitmeden inşası fiilen başlayan konut sayısı 14 bin 500'e ulaştı. Mart ve Nisan aylarından 234 binin daha inşası safhasına geçmiş olacağız.

Adıyaman'da Mart ayı içinde yapımına başlayacağımız konut sayısı 30 bini bulacak. Deprem bölgesi genelinde 75 bin 681, Adıyaman'da ise konutu ahırıyla ile 14 bin 400 köy evi yapacağız. Hasar tespit çalışmaları bittiğinde bu rakamı daha da yükselteceğiz" diyerek kimsenin ata yurdunu terk etmemesini istedi. 

Emlak Haberleri Haberleri