Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Çamlıca Kulesi Tepesine Dünyanın En Büyük Türk Bayrağı Çekildi!

Çamlıca Kulesi bayrak töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Çamlıca tepesinde bulunan anten ve vericilerin yarattığı kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için yapılan dev kule 23 Nisan kutlamaları kapsamında Türkiye'nin en büyük bayrağının göndere çekilmesi ile gurur dolu anlara tanıklık etti.

İstanbul'un ünlü Çamlıca Tepesinde yer alan vericiler ve çanak antenler nedeni ile oluşan kötü görüntünün ortadan kaldırılması amacı ile yapılan Çamlıca Kulesi projesinde bugün tarihi bir an yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen bayrak töreni ile Türkiye'nin en büyük bayrağı Çamlıca Kulesi'nde yer alan bayrak direğine çekildi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN BAYRAK DİREĞİ VE DÜNYANIN EN BÜYÜK BAYRAĞI GÖKLERDE BULUŞTU!

Dünyanın en büyük Türk bayrağının göndere çekildi Çamlıca Kulesi bayrak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bugün burada açılışını yapacağımız ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak bayrağımızı çocuklarımıza armağan ediyoruz. Türk milleti için bayrak bağımsızlığının en önemli sembollerinden biridir. Ne diyor Arif Nihat Asya: Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...

Gölgende bana da, bana da yer ver. Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar: Yurda ay yıldızının ışığı yeter. Diğer söz neydi: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Toprak kan dökülmediyse vatan olmaz" diyerek dev bayrağı çocuklara armağan ettiklerini söyledi.

Toplam yüksekliği 111 metre olarak açıklanan bayrak direği Türkiye'nin en büyük bayrak direği olarak rekor kırarken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 101. yıl dönümünde göndere çekilen devasa Türk bayrağı izleyenlere gurur dolu anlar yaşattı. İstanbul'un pek çok noktasından görülen dev bayrak İstanbul'un siluetine de değer kattı.

Dev bayrağın göndere çekildiği Türkiye'nin en uzun bayrak direğinin tabanı için 32 ton demir kullanılırken 240 metreküp beton döküldü. Bayrak direğinin alt çapı 335 santimerte olarak tasarlanırken üst çapının 75 santimetre olarak açıklanırken direk kaynaksız geçmeli sistem olarak tasarlandı.

Toplam direk imalatı 144.75 metre olarak olarak ilan edilirken Türkiye'nin en yüksek bayrak direği 937,5 metrelik ölçüsü ile dünyanın en büyük Türk Bayrağı ile buluşmuş oldu.

Emlak Haberleri Haberleri