Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Konut ve kira fiyatlarına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni’nde bir konuşma yaparak konut dönüşümlerine ve TOKİ’nin yeni sosyal konut projesine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul’da 60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni’ne katıldı. Bu törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan hem kentsel dönüşüm ile alakalı olarak hem de TOKİ’nin yeni sosyal konut projesine dair açıklamalarda bulundu.

YIKILAN YERLERİ BİZ AYAĞA KALDIRDIK

1999 depremini anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1999 depreminin 23. yıldönümüydü. 18 bin vatandaşımızı toprağa vermiştik ve hala daha acısı yüreklerimizde tazedir. O felaket döneminde rahmetli olmuş Bülent Ecevit iktidardaydı. Afet yaşandı peki o dönem iktidar ne yaptı. Tamamen bitip tükendiler. Ardından ise biz iktidara geldik. Bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Bingöl, Van, Simav depremlerini yaşadık. Hatırlayın o günleri, hepsine anında müdahale edip ayağa kaldırmadık mı? Afetleri engellemek bizim elimizde değil ama yıkıcı etkilerine karşı tedbir almak bizim elimizdedir. İşte bunun için kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık.” dedi.

50 MİLYON VATANDAŞIMIZI KORUMA ALTIN ALDIK

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “kentsel dönüşümde bizim amacımız sağlıksız ve çirkin yapı bırakmamaktır. Şehirlerimizi adeta yeniden inşa ediyoruz ama bunu yaparken de vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz. Bugüne kadar 3 milyon adet konutun dönüşümünü tamamladık. Bu konutlarda 12 milyon vatandaşımız güvenli binalarda ve yeşil alanları ile huzurlu bir şekilde yaşamaya başladılar. Dünyaya örnek olacak bir modeli uyguladık. 1 milyon 170 bin konut sayesinde 5 milyon vatandaşımız yeni konutlarında huzur içerisinde oturuyorlar. 50 milyon vatandaşımızı yani nüfusumuzun yüzde 60’ını afete karşı koruma altına almış olduk.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA 300 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANDI

İstanbul’da kentsel dönüşümde tarihi başarılar elde ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da tam 300 bin konutun dönüşümünü sağladık ve bu bir tarihi başarıdır. 140 bin konutun dönüşümü için de çalışmalar sürüyor. Sadece Fikirtepe’de 15 bin konutun dönüşümü yapılıyor. Kirazlıtepe’de 5 bin konutun dönüşümü için çalışıyoruz. Bunların yanından Kartal, Beyoğlu, Beykoz, Silivri gibi 9 ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları için işçilerimiz ve mühendislerimiz büyük bir gayretle çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

2100 KONUTUN ANAHTAR TESLİMİNİ YAPIYORUZ

Teslimi yapılan proje hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada 60 bin konutluk dev bir dönüşüm projesini yapıyoruz. Bu binalar 4 katı geçmeyecek şekilde yatay mimari esasıyla inşa ediliyor. Esenler’de inşa ettiğimiz bu konutlar 80 ile 125 metrekare arasında büyüklüğe sahip ve kapalı otopark imkanı ile ilçenin çehresini değiştirecektir. Bu projenin içerisinde olmayan yok. 63 okul 23 cami yapıyoruz. 166 bin metrekarelik sosyal ve kültürel tesislerimiz bulunuyor. 35 bin kişinin istihdam edileceği teknoloji geliştirme bölgesi de yer alıyor. 2. etabını da tamamladığımızda İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden birisi burada olacak. Konutların yarısını Esenler’deki riskli yapıların dönüşümünde, diğer yarısını ise çevre ilçelerin dönüşümünde kullanacağız. Bugün burada 2100 konutumuzun anahtar teslimi yapıyoruz ve yıl sonunda bunu 4.000’e çıkaracağız.” dedi.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI

TOKİ’nin sosyal konut projesi ile alakalı olarak da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ’nin yeni sosyal konut hamlesinin heyecanla beklendiğini biliyorum. Biraz daha sabır gösterilmesini istiyorum. Kısa bir süre sonra gerekli açıklamayı bizzat yapacağım. Vatandaşlarımıza ve özellikle de ev sahibimi olmayan vatandaşlarımıza çok önemli imkanlar sağlayacağız. Bugüne kadar yaptık yine biz yaparız.” dedi.

KONUT VE KİRA FİYATLARINA YENİ DÜZENLEME!

Konut ve kira fiyatlarına dair yeni bir düzenlemeye gideceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki ay hem konut hem de kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek, deprem hazırlıklarına dair çalışmalara katkı sağlayacak yeni bir hamleyi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bugün bu müjdeyi bu kadar açıklıyorum. Eylül ayında bu yeni hamlemizi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Göreceksiniz hem konut fiyatları hem de kira fiyatları düşecek.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri