Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Taksim Camii ve Atatürk Kültür Merkezi Yeni AKM Projesi İnşaat Son Durum Ne, Ne Zaman Açılacak?

Yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi Yeni AKM projesi ve Taksim Camii inşaatında denetimlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi Yeni AKM projesi ve Taksim Camii inşaatında denetimlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Taksim Camii son durum ne, ne zaman açılacak, yeni AKM binası inşaatı ne durumda, açılış tarihi belli oldu mu?

İstanbul'un yapımı devam eden iki önemli projesi arasında yer alan Taksim Camii ve yeni AKM binası projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şantiyeleri ziyaret ederek yeni denetimlerde bulundu.



Cuma günü geleneğini bozmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine Cuma namazı için İstanbul'u tercih ederken namaz öncesi programında İstanbul'un önemli iki projesini ziyaret ederek Taksim Camii ve Atatürk Kültür Merkezi Yeni AKM Binası inşaatındaki son durumu denetledi.



TAKSİM CAMİİ İNŞATI SON DURUM NE, YENİ AKM BİNASI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ NE ZAMAN BİTECEK, NE ZAMAN AÇILACAK?



Yapımları devam eden iki projeyi de yerinde denetleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şimdi arkadaşlar Taksim Camii ile alakalı olarak Ramazan'a yetişmesine dair şu anda bilgi aldım. Burayla ilgili de Atatürk Kültür Merkezi konusunda 2021'inin altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var.



Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanım tüm gayretlerini ortaya koyuyorlar. İnşallah altıncı ayın sonuna kadar yetiştirme hedefimiz var diyorlar. Fevkalade bir durum olmadığı takdirde altıncı ayın sonunda burayı inşallah bitireceğiz. Belki elektrik, elektronik işlerde bir sarkma olabilir çünkü ithal. Ama bunun dışındaki bütün işleri altıncı ayın sonunda inşallah bitireceğiz" diyerek merak edilen tarihleri kamuoyuna duyurdu.



Taksim Camii projesinin Ramazan ayına yetiştirilmesine çalıştırıldığı belirtilirken 2021 yılı Razaman ayı 13 Nisan Salı günü itibari ile başlayacak. Yani dev projenin 2021 yılının Nisan ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.



Yeni AKM binası ise 2021 yılının Haziran ayı sonu itibari ile tamamlanmış olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri