Cumhurbaşkanı Erdoğan Açılış Tarihini Duyurdu! Tokat Havalimanı Ne Zaman Açılıyor?

550 milyon liralık yatırım ile hayata geçirilen Tokat Havalimanı için merakla beklenen açılış tarihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "Forum Metaverse" etkinliğinde konuştu. Düzenlenen etkinlikte özel bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan dijital seferberlik dönemi ilan ederken aynı zamanda merakla beklenen Tokat Havalimanı için açılış tarihini de duyurdu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından yapılan ihale ile 550 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen dev proje açılışı için geri sayıma başladı. Tokat Havalimanı projesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Peki, Tokat Havalimanı inşaatı son durum ne, Tokat Havalimanı ne zaman açılacak?

TOKAT HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Mevcut havalimanına büyük gövdeli uçakların iniş yapamaması nedeni ile Tokat Havalimanı inşaatı için yeni proje kararı alınmış, Söngüt Köyü sınırları içerisinde yer alan araziye yeni bir havalimanı inşa edileceği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Metaverse etkinliğinde yaptığı konuşmasında dev projeyi 25 Mart 2022 Cuma günü açacağını ilan etti.

Konu hakkında daha önce açıklama yapan AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan açıklamasında "Havalimanımızı cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açacağız. Çok modern, her türlü teknik imkana sahip bir havalimanına kavuştu Tokatımız. Her türlü hava koşullarında uçakların iniş ve kalkış yapacağı donanıma sahip. 2 bin 700 metre pist uzunluğuna sahip, 45 metre pist genişliğimiz var" diyerek dev havalimanının yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet vereceğini açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOKAT'A NE ZAMAN GELECEK, TOKAT PROGRAMI BELLİ Mİ?

Dev havalimanı için açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ilan edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25 Mart Cuma gününü Tokat'a ayıracağı belirtiliyor. Cuma namazı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce havalimanı açılışını yapması sonrası ise şehirde kalabalığa hitap etmesi bekleniyor.

Emlak Haberleri Haberleri