Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Deprem bölgesine 70 bin köy evi inşa edilecek

Deprem nedeni ile yıkılan 11 ili yeniden ihya etme çalışmalarına tüm hızı ile devam edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklaması ile deprem bölgesine 70 bin köy evi yapacaklarını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem nedeni ile 11 ilde büyük yıkım yaşanırken yıkılan şehirlerin ihyası için çalışmalar başladı. Deprem bölgesini bu sefer Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osmaniye ziyareti sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. 

Depremde yıkılan binaları TOKİ eli ile baştan inşa edeceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 ildeki şehir merkezlerinin yanı sıra köy evlerini de baştan inşa edecekleri ve bu kapsamda 70 bin köy evi inşa edeceklerini duyurdu. Yapılacak olan konutların teslim tarihi için ise bir kere daha 1 senede teslim etme sözü verildi. 

TOKİ DEPREM BÖLGESİNE KÖY EVLERİ İNŞA EDECEK! 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile deprem bölgesini bir kere daha ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmaniye'de yaptığı açıklamasında "Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Çiftçilerimiz içinde her türlü desteği veriyoruz. Kalıcı konutlar için harekete geçtik. 1 yıl içinde kalıcı konutları yetiştireceğiz. Osmaniyeli kardeşlerimiz tüm raporlara e devlet üzerinde kimlik numarası ile ulaşabilir.

Şehirlerimizi bütünüyle yenilemek için çalışacağız. Osmaniye’de 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. Yollarımızın tamamı açıktır. 458 bin bina acil yıkılacak. Köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. Adıyaman 8 bin 21, 14 bin 141, Malatya’da 17 bin 990 olmak üzere toplam 70 bin binayı hak sahiplerine vereceğiz" diyerek 70 bin köy evini inşa edeceklerini söyledi. 

DEPREM AFET KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Deprem bölgesinde 41 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan tüm konutları 1 sene içerisinde teslim edeceklerini bir kere daha dile getirdi. 

Emlak Haberleri Haberleri