Cumhurbaşkanı Erdoğan Ergene Çevre Projesi Işık Göründü Projesi İçin Düzenlenen Törene Katıldı!

Türkiye'nin en önemli çevre projeleri arasında gösterilen Ergene Çevre Projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemi ile katılımda bulunduğu ışık göründü töreni düzenlendi.

Türkiye'nin en önemli çevre projeleri arasında gösterilen Ergene Çevre Projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemi ile katılımda bulunduğu ışık göründü töreni düzenlendi. Düzenlenen tören ile bölgede için hayati öneme sahip olan projede önemli bir adım daha atılmış oldu. Detaylar haberimizde...

Türkiye korana virüs salgını ile mücadeleye devam ederken süreçte dev projelerde ki inşaat çalışmaları da gereken önlemler alınarak tüm hızı ile aralıksız olarak devam etti.



Bu projelerden biri de bölge ve çevre için hayati öneme sahip olan Ergene Çevre Projesi olarak öne çıkmıştı. Dev projede yapılan düzenlemeler ile bölgedeki kirliliğin temizlenmesi sağlanırken doğal hayat ta koruma altına alınmış olacak.



DERİN DEŞARJ ÇALIŞMALARINI TÜRK MÜHENDİSLERİN ÜRETTİĞİ LALE YAPTI!



Projenin ışık göründü törenine video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yerin altından tüneller kazdık. Vadi ve tepekleri aştık. Arıtılarak temiz hale gelmiş suların Marmara Denizi'ne deşarj edilmesi için, derin deşarj projesini başlattık.



Kara boru hattı, mevcut organize sanayi bölgeleri ile bağlantıyı sağlıyor. Ağustos ayında ilk derin deşarj yapılacak. Bu çalışmaları yerli üretimimiz Lale ile yaptık. Türkiye bu makineleri üretebilen 8 ülkeden biridir. Bu devasa makineyi Türk mühendisleri tasarladı, Türk firması üretti.



Projenin diğer tüneli ekim ortasında tamamlanacak. Bu proje bittiğinde 300 fabrika sisteme dahil olacak. Ergene, bu çalışma ile hayata dönecek. Buradaki tecrübelerimizi diğer havzalarımızda da kullanacağız. Bu makineyi geçmişte üretmiş olsaydık Bolu Tüneli birkaç yıl içinde bitebilirdi. Salgın döneminde de yatırımlarımızı, projelerimizi durdurmadı" diyerek salgın dönemine rağmen çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.



5 adet müşterek arıtma tesisi hatırlanacağı üzere daha önce Muratlı Bölgesinde devreye alınmıştı. Yapılan çalışmalar ile Organize Sanayil Bölgeleri ve fabrikaların yoğun olduğu bölgede yer alan fabrika atıklarının arıtılması ve böylelikle çevrenin korunması amaçlanıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri