Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! Ankara İçin Arazi Toplulaştırma Kararı Çıktı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Ankara Bala ilçesinde yer alan bazı taşınmazların arazi toplulaştırma kapsamına alınmasına karar verdi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Ankara Bala ilçesinde yer alan bazı taşınmazların arazi toplulaştırma kapsamına alınmasına karar verdi. Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 9 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ankara İlinde Bulunan ve Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2386) detayları haberimizde..

Ankara İlinde Bulunan ve Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2386) Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile 9 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğü girdi.



Yayımlanan karar kapsamında Ankara'nın Bala ilçesinde yer alan bazı taşınmazlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar kapsamında arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmeti kapsamına dahil edilmiş oldu.



ARAZİ TOPLULAŞTIRMA NEDİR / NE DEMEK?



Arazi toplulaştırması; Çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkan vermeyecek biçimde veya toprak muhafaza ve zirai sulama tedbirlerinin alınmasını güçleştirecek derecede parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerinbir araya getirilerek daha düzenli parseller halinde tarla içi geliştirme hizmetleri ile birlikte modern tarım işletmeciliği esaslarına ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi işlemine denilir.



ARAZİ TOPLULAŞTIRMASININ AMACI NEDİR, HANGİ KURUM YAPAR?



Bölgede ki kadastronun yenilenmesi amacı ile yapılır. Bu sayede tarımsal üretimin verimliliğinin artması amaçlanır. Alınan karar Resmi Gazete ile yayımlanır ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınır. Söz konusu karar alınırken kamu yararı gözetilmesi zorunludur.



ANKARA BALA ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KARARI



9 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Ankara İlinde Bulunan ve Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2386) sayılı karar kapsamında Bala'da arazi toplulaştırması yapılmasına karar verildi.





Ankara ilinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına, 6200 Sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri