Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı, Fatih Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Riskli Alan Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından 2 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından 2 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. İstanbul Bağcılar Fatih Mahallesi riskli alanlar ilan edilen yerler ile kentsel dönüşüm çalışmaları büyük bir hız kazanacak. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve 2 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında İstanbul'da kentsel dönüşüm için önemli bir adım atılmış oldu.



İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar kapsamında kentsel dönüşüm için büyük önem taşıyan riskli alan kararı sonunda çıktı.



İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2597)





Karar Sayısı : 2597



İstanbul İli Bağcılar ilçesi, Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 inci ve ek 1 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.



İSTANBUL İLİ BAĞCILAR İLÇESİ FATİH MAHALLESİ RİSKLİ ALAN SINIR KROKİSİ





KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇNİ RİSKLİ ALAN İLANI NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?



Özellikle de İstanbul'da büyük bir deprem riski bulunurken riskli alan ilan kararı ile kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması amaçlanıyor.



Riskli alan ilan edilen bölgelerde yer alan taşınmazlar için tek tek riskli yapı raporu alınması zorunluluğu ortadan kalkıyor. Yine bu alan içerisinde bulunan bazı taşınmazlar proje gereğince riskli yapı olmasa dahi yıkım kararı alınarak yıkılabiliyor.



Bu sayede projenin bütünlüğü bozulmadan hızlı bir şekilde tamamlanması amaçlanıyor. Yine riskli yapı ilan edilen bölgelerde yer alan taşınmazlar için devletin kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 18 ay olarak değil 48 ay olarak ödeniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri