Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Kararlarını Açıkladı! 3 Ayrı Konut Finansmanı Resmen Duyuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni kabine kararları neler oldu?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde toplandı. Bu toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklama ile duyurdu.

Türkiye’nin önemli bir aşama kaydettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye sahip olduğu tarihi birikimi pandemi sonrası reformlarla canlandırdı. Artık her alanda kendi ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye var. Güçlü Türkiye’nin kurulumunda adım adım ilerliyoruz. Gelişmiş ülkelerin bile çaresiz kaldığı sınamaları Türkiye’nin en az kayıpla en fazla kazançla kapatması birilerini rahatsız ediyor. Türkiye’nin önü hep sinsi projelerle kesilmişti. Bizim dönemimizde de bunlar yapılmak istendi. Ancak milletimizle bu kirli oyunları bozup bugüne kadar geldik. Türkiye’yi vesayetin boyunduruğundan milletimizle birlikte kurtardık.” dedi.

EKONOMİ AÇIKLAMALARI

Vatandaşların zor durumda olduklarını gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın zor günler geçirdiklerinin farkındayız. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın zor durumda kaldıklarını görüyoruz. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz. Sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız sosyal desteklerin tamamı 5,3 milyar liradır. Doğalgaz tüketim desteği olarak son iki ayda 114 milyon lirayı aşkın kaynağı vatandaşlarımıza aktardık. Bu vesileyle şu hususu da kamuoyuyla paylaşmak isterim; ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır.

Çalışmak isteyen hiçbir insanımızın işsizlik sebebiyle boynunun bükük kalmasına yol açmayacak şekilde ekonomimizi yönetiyoruz. Yaptığımız bunca yıllık yatırımların meyvelerini toplama vaktidir. Bugün Türkiye enerji hariç dış ticaret fazlası vermektedir. Bununla beraber bazı ürünlerdeki fiyat artışları ne enerji fiyatlarındaki artışlarla ne da başka bir şeyle alakalıdır. Sadece fırsatçılıktan dolayı yapılan fiyat artışları vardır. Bu dengesiz fiyatlarla mücadele ediyoruz. Denetimleri de sıkılaştırdık. Kanuni çalışmalarımız da bitmek üzeredir. Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçunun cezalarını da yeniden düzenleyip yükseltiyoruz. Fiyat istikrarına yönelik de hazırlıklarımız var. Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşacağından asla şüphe etmiyoruz." dedi.

Türkiye'Nin sıkıntılarını çözecek imkana sahip olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkenin her hayalini nasıl biz gerçeğe dönüştürdüysek şu andaki sıkıntıları da yine biz çözeriz. Bunun için gereken donanıma ve kararlılığa sahibiz. Ülke yönetimindeki 30 yıla yaklaşan birikimimize güveniyoruz. İnşallah milletimizin desteği ile bu mücadeleyi de zaferle taçlandıracağız." ifadelerini kullandı.

3 AYRI KONUT FİNANSMANI MÜJDESİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut satın alacaklara ve inşaat sektörüne müjdeleri olduklarını söyleyerek, "Konut almak isteyen vatandaşlarımıza ve konut yapan firmalara müjdemiz var. Hükümetlerimiz döneminde 1,1 milyon konut üretip uygun şartlarda vatandaşlarımızı ev sahibi yaptık. Son dönemlerde küresel ekonomide görülen fahiş yükselişler konut fiyatlarında artışa neden oldu. Vatandaşlarımızı özellikle konut sektöründeki bu dalgalanmalardan korumak için tedbirleri devreye alıyoruz.

Birinci pakette, ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,98 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı ikinci pakette aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk Lirasına dönüşünü teşvik etmektir. Bu satın alınacak konutların fiyatlarının yarısı döviz tevdiat hesapları veya fiziki maltın bozdurulması ile ödenecektir.

Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli rakama kadar 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut arzını arttırmak için destek vereceğimiz alanlardan birisidir. Kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracağız. Hak sahipleri ile müteahhitler bir araya gelerek hızlı bir şekilde bu projeleri gerçekleştirebilecekler." ifadelerini kullandı.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri