Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'da 500 Bin Konut Projesi İle Şehir İçinde Şehir Kuracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'un temelini atacaklarına dair söylemini yineledi.

Türkiye'nin son aylarda en çok tartıştığı projelerden birisi olan Kanal İstanbul Projesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesini yapmak için kararlı olduklarını söyleyerek projenin temelinin Haziran ayının son haftasından atılacağını ifade etti.

KANAL İSTANBUL'UN TEMELİ ATILACAK!

Kanal İstanbul projesini istemeyenlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'u yöneten zat bu işi kavrayamamış. Bu işler için dertli olmak gerekir. İstanbul'un deli divanesi olacaksınız. Olmazsanız her yapılana karşı çıkarsınız. Kanal İstanbul projesine bağımsızlık ve egemenliğimizin tesis edileceği bir proje olarak bakıyoruz. Haziran ayının son haftasında da Kanal İstanbul projesinde inşa edilecek ilk köprünün temelini atacağız. Daha fazla beklemek gibi ne bir düşüncemiz ne de o yönde bir niyetimiz var.” dedi.

KANAL İSTANBUL ÇEVRESİNDE 500 BİN KONUT PROJESİ

Kanal İstanbul projesi İstanbul'a şehircilik açısından da önemli bir katkı sunacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu proje ile öyle bir şehircilik projesi ortaya koyuyoruz ki ben diyueyim 250 bin siz söyleyin 500 bin konut projesi ile şehir içinde şehir kuracağız. Biz bu çalışmaları kendi kafamıza göre yapmadık. 200 bilim adamının katkısı var bu projede. Kültürel değerlerin korunmasına dair bir çalışma yapılmasını istedik. Kanal İstanbul projesini gerçekleştirmek konusunda kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Yerli ve yabancı çok güçlü firmalar ile bu eseri İstanbul'a kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan muhalefeti de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefetin işi gücü sabahtan akşama bizi karalamak. Burada yapılacak konutlardan elde edilecek gelirlerle belki belki Kanal İstanbul projesinin finansmanı karşılanacak. Belki yap-işlet-devret modeli işletilecek. Ancak bunların kafası buna çalışmaz. Bunların dikili ağaçları yok. Yaptıkları tek bir eser yok. Biz Kanal İstanbul'u yapacağız ve çılgına dönecekler.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri