Cumhurbaşkanı Erdoğan Kentsel Dönüşüm Projeleriyle İlgili Konuştu! Proje Yapmayan Belediyelere Sert Çıkıştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda son 9 yılda yapılan kentsel dönüşüm projelerini ve yatırım kaynaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yeni kentsel projelere ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 2018 yılında geçilen yeni yönetim sistemiyle birlikte yalnızca Çevre ve Şehircilik Alanında 360 milyar lirayı aşan 12 bin 700 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Neredeyse bütün il ve ilçelerde yapılan bu yatırımlar ile geleceğe yönelik büyük bir adım atıldığını ifade eden Erdoğan, bakanlık tarafından yapılan yatırımlar dışında belediyelere de ilave yatırım kaynakları sağlandığını ve belediyelere merkezi yönetimden aktarılan kaynak miktarını yılda 4,7 milyar liradan, 86 kat artış ile yılda 106 milyar liraya çıkardıklarını sözlerine ekledi. Ayrıca 2022 bütçesi için de mali idarelere 150 milyar liradan fazla pay ayrıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 9 yıl içerisinde 1 milyon 700 bin konutu kentsel dönüşüm kapsamında dönüştürerek bu alanda önemli başarılar elde ettiğini dile getirirken ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da İzmir Belediyesi üzerinden yüklenerek, kentteki kaçak yapılaşma konusunda herhangi bir kentsel dönüşüm projesi uygulamadıklarının altını çizdi.

Erdoğan, konu ile ilgili son olarak İzmir'de yaşanan deprem felaketi sonrasında CHP'li belediyelerinin herhangi bir konut projesi yapmadığını vurgulayarak, Ak Partili belediyeler tarafından afette hasar gören birçok yapının kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yenilendiğini aktardı.

Emlak Haberleri Haberleri