Cumhurbaşkanı Erdoğan Kimseyi Ezdirmeyeceğiz Demişti, Bakanlık Kira Yardımı Açıkladı! Başvuru E-Devlet Üzerinden

e-Devlet üzerinden başvuru yapana aylık 1.150 TL kira yardımı müjdesi geldi! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 için başvurular ve ödemeler sürüyor!

Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözü vermişti. Yükselen enflasyon rakamları nedeni ile vatandaşlar büyük bir geçim sıkıntısı yaşamaya başlarken süreçte devletin ve belediyelerin kira yardımı ödemeleri de araştırılmaya başlanmıştı. Zam gelen elektrik ve doğalgaz faturası nedeni ile vatandaş kira ödemelerinde sıkıntıya düşmüş, süreçte kiramı ödeyemiyorum diyen kişilerin sayıları hızla artmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafında kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılırken il ve ilçe belediyeler ile Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ve dernekler ise ihtiyaç sahiplerine yapılan sosyal yardım ödemeleri kapsamında kira ödemelerini üstlenmeye başlanmıştı. 2022 senesi için bakanlık yardım tutarını güncelledi ve aylık 1.150 liraya kadar yardım ödemesi yapacağını duyurdu.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2022 KAÇ TL, NE KADAR OLDU, ZAM GELDİ Mİ?

Devletin ödediği kira yardımları kentsel dönüşüm kira yardımı ve sosyal yardımlaşma kira yardımları olarak iki ana grupta toplanıyor. Evini kentsel dönüşüme verenlere devlet hem kiracılar hem de ev sahipleri için aylık düzenli para yardımı yapıyor.

Bu yardımlar illere göre belirlenirken İstanbul, İzmir ve Ankara kira yardımı rakamı 2022 senesi için 1.150 TL olarak ödeniyor. Kiracılara ve ev sahiplerine aynı zamanda 2 bin 300 TL taşınma parası yardımı da yapılıyor. Kira yardımları illere göre belirlenirken en düşük kira yardımı 715 TL'den başlarken söz konusu rakamların Haziran ayına kadar Bakanlık tarafından yenilenmesi ve kira yardımı zammı yapılması bekleniyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Kira yardımı almak isteyen kişiler kentsel dönüşüm için başvurularını e Devlet üzerinden yapabiliyorlar. E-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile sisteme girdikten sonra arama bölümüne "Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı" yazarak çıkan linki tıklamanız durumunda bakanlığın sitesine yönlendirilirsiniz. Bu adres üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

BELEDİYE, SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARI, KAYMAKAMLIK KİRA YARDIMI BAŞVURUSU 2022 NASIL YAPILIR?

Kentsel dönüşüm kira yardımının yanı sıra devlet tarafından belediyeler ve vakıflar üzerinden ihtiyaç sahiplerine kira yardımı ödemesi yapılmaktadır. Kira yardımı başvurusu yapmak isteyen kişiler Kaymakamlıkta bulunan SYDV üzerinden ya da belediyelerden şahsen başvuru yaparak muhtaç olduğunu kanıtlaması durumunda para yardımı alabilir.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri