Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan Ziyaretinde İnşaat Sektörü İçin İşbirliği Açıklaması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan ziyaretinin son gününde Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan ziyaretinin son gününde Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda konuştu. İnşaat sektörü için müteahhitlere işbirliği müjdesi geldi.

Türk inşaat sektörünün dünya çapındaki projeleri büyümeye devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk müteahhitlerin Macaristan'da daha fazla pay alması için girişimlere başladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlenen Türkiye-Macaristan İş Forumu kapsamında Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türk Müteahhitler Daha Fazla Proje Almalı"



Erdoğan açıklamasında Macaristan'da gerçekleştirilmesi planlanan alt yapı ve üst yapı projelerini değerlendirerek Türk müteahhitlerin oluşan pastadan daha büyük pay alması gerektiğin dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan "Budapeşte tarih kokan tarihi zenginlikleriyle farklı bir destinasyon. Tuna nehriyle ayrı zenginliğe sahip. 2 saatlik mesafe. Paket turizmin patlayacağı bir alan. Gerek Macaristan’dan Türkiye’ye, gerekse Türkiye’den Macaristan’a.



Bu yıl sonunda 40 milyon turisti Türkiye’de ağırlayacağız. İşbirliğini geliştireceğimiz bir diğer alan müteahhitlik sektörüdür. Burada Afrika’da ortak yatırımlara girebiliriz. Macaristan ile işbirliğimizi hem üst hem de alt yapı yatırımlarda daha da geliştirebiliriz. Ekonomik saldırıların hedefi Türkiye’nin milli menfaatleriyle çelişen konuları kabul ettirme gayretidir." dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri