Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de toplu açılış töreni gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin Derik Ovası Sulaması, Midyat-Nusaybin Yolu, Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Mardin Derik Ovası Sulaması, Midyat-Nusaybin Yolu, Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni bugün düzenlendi. Törende yapımı tamamlanan projelerin hizmete açılışını kesilen açılış kurdelesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçim çalışmalarına start verirken Cumartesi günlerini il ziyaretlerine ayırmış, bu kapsamda Van, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa’da toplu açılış törenleri düzenlemişti. 17 Aralık 2022 Cumartesi günü için ise yeni miting yeri Mardin olarak duyurulmuş, Mardin'de toplu açılış töreni düzenleneceği ilan edilmişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE AÇIKLAMALAR! 

Yaklaşık 17 milyar liralık yatırım ile gerçekleştirilen 2 bin 38 projenin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan son 3 senedir devam eden projeleri hizmete açmış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin Derik Ovası Sulaması, Midyat-Nusaybin Yolu, Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında " "Havalimanından buraya kadar gelene kadar Mardinli kardeşlerimizle büyük bir buluşma gerçekleştirdik. Resmi rakamı sordum. Dediler ki 75 bin kişi meydanda" diyerek mitinge 75 bin kişinin katıldığını açıkladı. 

MARDİN HAVALİMANI ADI MARDİN AZİZ SANCAR HAVALİMANI OLARAK DEĞİŞİYOR! 

Mardin Havalimanı adı hakkında da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Mardin-Savur yolunu inşallah en kısa sürede yapacağız. DSİ tarafından 1 milyar 100 milyon yatırımla tamamlanan Derik Ovası Sulama Kanalı'nı da bugün açıyoruz. Böylece su ile buluşan arazilerimiz yılda 2 kez ekilebilecek. 9 bin kişiye ilave istihdam oluşturacak. 1 milyar 108 milyon TL'lik yatırımla yüzlerce enerji tesisinin açılışını da yapıyoruz" diyerek Mardin havalimanı adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştireceklerini duyurdu. 

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EKREM İMAMOĞLU DAVASI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA! 

YKS üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası verilen Ekrem İmamoğlu hakkında da ilk kez açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Her zaman söylediğim gibi mahkemelerin kararını her zaman beğenmek zorunda değiliz. Bizimde eleştirdiğimiz çok sayıda mahkeme kararı vardır, olmuştur ama bu kimseye hakaret etme hakkı vermez. 

Hayatımız hep mücadele ile geçtik. Ama çözümü hep milli irade de bulduk. Bunun dışında da başka hiçbir yerde çözüm aradık. Kendimize seçim öncesi projelerimizi, vizyonumuzu yarıştıracağımız bir aday arıyoruz. Kendilerine 6'lı masa diyen ama yanında sağında solundakilerle kaç kişi oldukları belli değil bize aday çıkaramadılar. Şimdi bunlar mahkeme kararını kullanarak bu masadaki rekabeti bize çevirmeye çalışıyor ama biz yutmayız. Taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmeye çalıştıklarını gördükçe üzülüyoruz. Daha henüz kesinleşen bir hapis cezası ya da yasak kararı da yoktur. Bizim için karşı tarafın adayı önemli değil, Cumhur ittifakı adayını açıklamıştır. Bizler meydandayız. Yürekleri yetiyorsa onlarda çamura yatmadan bizim adayımız şudur deme cesaretini göstersinler" diyerek Ekrem İmamoğlu davası hakkında ilk kez açıklama yaptı. 

Emlak Haberleri Haberleri