Cumhurbaşkanı Erdoğan Memleketi Rize'de Ahmet Erdoğan Camisini İbadete Açtı

Memleketi Rize'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazını üniversite kampüsü içerisinde inşaatı yeni tamamlanan Hacı Ahmet Erdoğan Camii'nde kıldı.

Memleketi Rize'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazını üniversite kampüsü içerisinde inşaatı yeni tamamlanan Hacı Ahmet Erdoğan Camii'nde kıldı. Çıkışta caminin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 5 GÜNLÜK KARADENİZ PROGRAM İÇİN RİZE'DE!

5 günlük Karadeniz programına memleketi Rize'den başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş insanı Mehmet Erdoğan'ın babası Ahmet Erdoğan adına yaptırdığı caminin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Cuma Namazını da açılışını gerçekleştirdiği camide kıldı. Selçuklu Mimari tarzında yapılan ve tek çatılı olarak tasarlanan camiye iş insanı Mehmet Erdoğan'ın babası Ahmet Erdoğan'ın adı verildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan cami 1050 metrekare alan üzerinde kurulu bulunurken aynı anda 1200 kişinin namaz kılmasına imkan sağlayacak.

KARADENİZ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLE KOMŞU KONUMDA BULUNUYOR

Aynı anda 1200 kişinin namaz kılmasına olanak sağlayan cami Karadeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile komşu konumda bulunuyor. Fakülte öğrencileri için cami bu sayede uygulama camisi olarak kullanılabilecek.

Cuma namazını kıldıktan sonra açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hacı Ahmet Erdoğan Camimizin gerek üniversitemize gerek tüm aileye hayırlı olmasını ve tüm gençliğimizin geleceğine inşallah bir aydınlık, bir ufuk tesis etmesini Rabbimden niyaz ediyorum. 3 ayların inşallah bereket dolu olmasını diliyorum. Kurdeleyi bu dua temennisiyle kesiyorum” dedi.

Cami tasarımı ile büyük beğeni toplarken açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan gün içerisindeki diğer programları için camiden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 16:00 itibari ile Ricosta Hotel'den AK Parti Adana - Ankara - Erzurum - İstanbul - Konya - Malatya - Mardin - Sakarya - Şanlıurfa - Trabzon - Van İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongrelerine Canlı Bağlantı gerçekleştirecek.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri