Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi: Tüm Dar Gelirli Vatandaşlar 0.49 Faizli Konut Kredisi Desteğiyle Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ eli ile dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ eli ile dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacak. Bu kişilere üretilen sosyal konutlar için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden yüzde 0.49 faiz oranı ile konut kredisi desteği sağlanacak. Detaylar haberimizde...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ üzerinden yapılan sosyal konut satışları büyük ilgi görmeye devam ediyor.



2020 yılı için 100 bin sosyal konut projesinde satışa sunulan konutlara 6 milyondan fazla kişi başvuruda bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar sonrasında çalışmalar hız kazandı.



DAR GELİRLİ AİLELERE, ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA ÖZEL UCUZ SOSYAL KONUT ÜRETİLECEK!



Konu hakkında açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu hakkında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat verildiğini belirterek "(Konutları) 1-1,5 yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.



Bunun dışında ülkemizde sosyal konut ihtiyacı olan ve alanlardaki çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor. Biz her ilimiz vatandaşlarımıza, belediyelerimize diyoruz ki 'Sosyal konutla ilgili taleplerinizi bize iletin.' Çalışmayı 1 yıl önceden başlatıyoruz.



Ne kadar talep gelirse Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde sosyal konut ihtiyacını giderecek çalışmaları her yıl yapacağız. Amacımız, her yıl en az 100 bin sosyal konut projesine başlamak" diyerek dar gelirli tüm ailelerin ev sahibi olacağı müjdesini paylaştı.





SOSYAL KONUT ALAN VATANDAŞLARA ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK YÜZDE 0.49 FAİZLE 240 AY VADELİ KONUT KREDİSİ VERECEK!



Düzenlenen kampanya kapsamında TOKİ tarafından satışa sunulan sosyal konutlardan alan dar gelirli vatandaşlara ve asgari ücretli çalışanlara kamu bankaları üzerinden yüzde 0.49 faiz oranı ile konut kredisi verilecek.





Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım Bankası üzerinden sosyal konut projelerine destek amacı ile TOKİ sosyal konut kredisi kullandırılacak. Bu kredi paketinde kredi vadesi 240 ay olarak uygulanırken kredi faiz oranı ise yüzde 0.49 olarak uygulanacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri