Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından İmzalanan Enerji Projeleri İçin Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete İle Yayımlandı!

30 Ekim 2020 Cuma günü yayımlanan Resmi Gazete ile duyurulan Cumhurbaşkanı kararı ile 3 proje için bazı illerde acele kamulaştırma yapılacağı ilan edildi.

30 Ekim 2020 Cuma günü yayımlanan Resmi Gazete ile duyurulan Cumhurbaşkanı kararı ile 3 proje için bazı illerde acele kamulaştırma yapılacağı ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve bugün itibari ile hayata geçirilen acele kamulaştırma kararları haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları 30 Ekim 2020 Cuma günü yayımlanan Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi.



Açıklanan kararlar kapsamında önemli enerji projelerindeki çalışmaları hızlandırmak ve biran önce hayata geçirilmesini sağlamak amacı ile Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırma kapsamına alınmasına karar verildi.



Hatay İli Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan Kamulaştırma Bilgileri ve Güzergâhı Gösterilen “9H2090 Dörtyol Yeniyurt-Yeşiltepe Sulama (Kuzuculu DM-Botaş KÖK Arası ENH) Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3137)







Hatay İli Sınırları İçerisinde Tesis Edilecek Olan Kamulaştırma Bilgileri ve Güzergâhı Gösterilen “9H4070 Alakent-Hacıpaşa Enerji Nakil Hattı”nın Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3138)







154 kV Göynük Trafo Merkezi Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3139)





ACELE KAMULAŞTIRMA NE DEMEK, HANGİ DURUMLARDA YAPILABİLİR?



Devletin ve toplumun yararına olan projelerde Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirilen kamulaştırma işlemlerine acele kamulaştırma adı verilir. Normal kamulaştırma işleminden farklı olarak bilirkişi raporlarının düzenlenmesinin ardından diğer süreçlerin sonraya bırakılarak kamulaştırma işleminin hayata geçirilmesidir. Kamu yararına olan her durumda devlet acele kamulaştırma yapma hakkına sahiptir.



Acele kamulaştırma kararı çıkması için kamu yararının ortaya çıkması zorunludur.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri