Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından İmzalanan Yeni Özelleştirme Kararları Resmi Gazete İle Yayımlandı

6 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar (Karar Sayısı: 3768, 3769, 3770, 3771, 3772, 3773, 3774, 3775, 3776, 3777, 3778, 3779) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Kararlar kapsamında özelleştirmeye alınan taşınmazlar için verilen kararlar ile imar planı değişiklikleri duyuruldu.

Özelleştirme kararları kamuoyu tarafından da yakından takip edilirken 6 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile yeni özelleştirme kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.

İmzalanan özelleştirme kararları kapsamında bazı taşınmazlar için yapılan özelleştirme ihalesi sonuçları açıklanırken bazı taşınmazlar için de imar planı değişiklileri duyuruldu.

6 NİSAN 2021 TARİHLİ ÖZELLEŞTİRME KARARLARI!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Komisyonunca özelleştirme kapsam ve programına alınan taşınmazlar için alınan yeni kararlar duyuruldu. Bu kapsamda Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı olan Yuva Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 4.649 metrekare büyüklüğe sahip olan taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde yer alan binaların 15 milyon 200 bin liralık fiyat ile Sınırlı Sorumlu Arissa Konut Yapı Kooperatifine satılarak özelleştirilmesine karar verildi.



Buna ek olarak mülkiyeti Hazine adına kayıtlı olan Sakarya ili Kocaali ilçesi, Kocaali Mahallesi sınırları içerisinde bulunan taşınmazın bir bütün olarak özelleştirme kapsamına alınmasına, bu kapsamda satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ile 31 Aralık 2025 tarihine kadar özelleştirilmesine karar verildi.



Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Adana Sarıçam Çarkıpare mahallesi sınırları içerisinde yer alan taşınmazın ise nazım imar planı değişikliği gerçekleştirildi.



ÖZELLEŞTİRME KARARLARININ TAMAMININ PDF FORMATINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ....

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname kapsamında TEDAŞ, TEİAŞ ve EÜAŞ adına kayıtlı Aydın Didim Çamlık Mahallesi sınırları içerisinde yer alan taşınmazın imar planları da otel alanı, günübirlik tesis alanı ve cami alanı olarak değiştirildi.

Mülkiyeti Şeker Fabrikalarına ait olan Erzincan Üzümlü Altınbaşak Mahallesi sınırları içerisinde yer alan taşınmaz, Gümüşhane Şiran Karaca Mahallesi sınırları içerisinde yer alan parselde, İstanbul Arnavutköy Ömerli mahallesi içerisinde yer alan parselde de imar planı değişikliğine gidildi. Tokat, Muğla, Malatya ve Kırıkkale de özelleştirme kararı alınan diğer iller arasında yer aldı.

Emlak Haberleri Haberleri