Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerli Otomobil Fabrikasının Temelini Attı! Yerli Otomobil Ne Zaman Yollarda Olacak?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek olan yerli otomobilin fabrikasının temeli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Bursa'nın Gemlik ilçesinde atıldı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek olan yerli otomobilin fabrikasının temeli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Bursa'nın Gemlik ilçesinde atıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan arazide kurulacak olan fabrikada üretilecek yerli otomobil 2022 yılının son çeyreğinde yollarda olacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yapılacak olan yerli otomobil fabrikasının temeli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atıldı. Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan fabrikanın inşaatında 2.000 işçinin çalışması planlanıyor.



60 YILLIK HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ



Yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin otomobili dünyanın çok sayıda yerinde ses getirdi. 60 yıllık hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin 60 yıl gecikmeyle bile bu hayalini gerçekleştirmeye kalkması içimizdeki bazı çevrelerin kabusu oldu. Ülkemizin kalkınmasını istemeyenler yerli otomobili karalamaya başladılar. 83 milyonun sevincine ortak olmak yerine yerli otomobili yerden yere vurdular.” dedi.



Yerli otomobil milyonlarca yüreği heyecanlandırmıştır diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçeriden ve dışarıdan yıllarca sabotaja uğramış bir hayalin gerçeğe dönüşmesi milyonlarca insanımızın gururlu bir heyecana kapılmasını sağlamıştır. Milletimiz ülkemizin gücünü ve üretim kapasitesini tüm dünyaya gösteren bu projeye sahip çıktı. Bugün burada daha tasarım aşamasında boğulmaya çalışılan bir güzel eseri hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.



FABRİKANIN İNŞAATINDA 2.000 KİŞİ ÇALIŞACAK



Fabrika hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada kurulacak olan fabrikada ilk aracı 2022'nin son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz. Üretime geçtikten 3 yıl sonra binek otomobillerde ülkemizde en yüksek yerlilikle üretilen bir marka olacak bu araba. Projenin inşaat aşamasında 2.000 işçi çalışacak. İşletme aşamasına geçildiğinde ise 2023 yılında 2.420, 2032 yılında 4.323 kişinin bu fabrikala çalışması planlanıyor.” dedi.



24 SAAT ESASLI ÇALIŞMA YAPILACAK



Yerli otomobil fabrikasının inşaat çalışmalarıhakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 50 kamyon, 10 kule vinç, 5 mobil vinç, 5 ekskavatör, 5 kazık makinesi, 20 mikser, 3 beton pompası ve 5 jet grout makinesi burada çalışacak. 24 saat esaslı bir çalışma gerçekleştirilecek ve arazi hazırlık ile kazı çalışmaları 25 günde sona erecek.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri