Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Önemli Kentsel Dönüşüm Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin aktif fay hattı sayısı fazla olan bir coğrafya üzerine kurulu olduğunu belirterek köylerden şehirlere yaşanan göç nedeniyle çarpık kentleşmenin kronik bir sorun haline geldiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin aktif fay hattı sayısı fazla olan bir coğrafya üzerine kurulu olduğunu belirterek köylerden şehirlere yaşanan göç nedeniyle çarpık kentleşmenin kronik bir sorun haline geldiğini dile getirdi. Kentsel dönüşüm hakkında önemli uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların satır başları haberimizde...

Türkiye'nin sürekli olarak yaşanan büyük depremlerle can kayıpları verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşümün önemine değindi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI: DEPREME HAZIRLIK İÇİN YAPMAK ZORUNDAYIZ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da düzenlenen Toplu Açılış Töreni kapsamında yapmış olduğu açıklamasında "Göreve geldiğimiz günden itibaren ülkemizin diğer kronik meseleleriyle birlikte depreme karşı dayanıklı konutlar inşa etmeyi de önceliklerimiz arasına aldık.



Depremlerden çıkardığımız dersler ışığında şehirlerin imarından binaların inşa standartlarına kadar birçok konuda tarihi önemde değişiklikler yaptık. TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık. Bazı meslek odalarının ideolojik direnişine rağmen Türkiye'ye sağlam, güvenilir, sağlıklı, depreme dayanıklı bir şehirleşme modelini kazandırdık" diyerek kentsel dönüşüme dikkat çekti.



Malatya'yı da vuran depremi hatırlatan Erdoğan depreme hazırlık konusunda tek çarenin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek "Birikmiş sorunların bir anda yok olup gitmeyeceğinin de farkındayız. Ancak depremle karşılaştığımızda mümkün olduğu kadar hazırlıklı olmaktan başka çaremiz bulunmuyor. Bu amaçla her açıdan güvenli evleri, ekonomik gücü yerinde insanlarımız yanında 83 milyonun her bir ferdi için hayata geçirmek bu bakımdan önem arz ediyor" diyerek kendilerinin de konu hakkında gerekli tüm adımları atacağına dikkat çekti.



KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDİR?



Sorunlu yapı stoku olarak anılan deprem yönetmeliği çıkarılmadan 1999 yılı ve öncesinde yapılan tüm binaların depreme dayanıklılık testi yapılarak eski ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılarak yeniden yapılması ya da deprem güçlendirme çalışması ile desteklenmesi, gecekonduların yıkılması, daha modern şehirlerin hayata geçirilmesi için yapılan özel dönüşüm projeleridir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri