Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Önemli Kentsel Dönüşüm Açıklaması! 5 Yılda 1.5 Milyon Yapı Yenilenecek

Millet bahçesi projeleri için düzenlenen açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm projeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Millet bahçesi projeleri için düzenlenen açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm projeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Deprem riskine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de 6,5 milyon konutun depreme hazırlık yapılabilmesi için kentsel dönüşüm ile yenilenmesi gerektiğini söyledi. Detaylar haberimizde...

Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen açılış törenine iştirak eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu.



TÜRKİYE'DE RİSKLİ YAPI STOKU NE KADAR, KAÇ KONUTUN YENİLENMESİ GEREKİYOR?



Ülkemizin pek çok büyük yerleşim bölgesinin, önemli şehir merkezlerinin ve sanayi üstlerinin ne yazık ki aktif fay hatları üzerine kurulu bulunması Türkiye'de deprem tehlikesini büyütüyor.



Yurdun her bölgesinden günlük olarak deprem haberleri gelmeye devam ederken gözler de kentsel dönüşüme çevrildi. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de yenilenmesi gereken toplam konut sayısını 6,5 milyon olarak duyurdu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI: DEVLET 5 YILDA 1,5 MİLYON KONUTU YENİLEYECEK!



Dün düzenlenen millet bahçesi açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yapmış olduğu konuşmasında kentsel dönüşüm projelerine de değindi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan "Başını sokacak evi olmayan birisine çevre, park, bahçe vaadinde bulunmak gerçekçi olmazdı. İstanbul’da Kiptaş, Türkiye genelinde TOKİ vasıtasıyla sayıları milyonu aşan konut üretmemizin sebebi budur. Kısa sürede ülkemiz şantiyeye dönmüştür.



Son 18 yıldır ülkemiz yılda 500 bin ile 1 milyon arasında yeni konutun inşa edildiği bir görünüm sergiledi. Ülkemizde depreme hazırlık planları çerçevesinde dönüştürülmesi gereken 6.5 milyonun üzerinde yapı vardır. Amacımız bunlardan aciliyet arz eden 1.5 milyon yapının dönüşümünü 5 yılda tamamlamaktır'' diyerek son rakamı ve hedefleri açıkladı.



Türkiye'de özellikle de deprem riski yüksek olan İstanbul başta olmak üzere çok sayıda şehirde kentsel dönüşüm projelerine başlanmış ancak süreçte yaşanan rant kavgaları nedeni ile çok sayıda proje yarım kalmış ve vatandaş mağdur olmuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri