Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul’da Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metrosu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul’a dair yeni gelişmeleri duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün İstanbul’da Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metrosu için açılış töreni yapıldı. Bu törenin ardından ilgili metro hattı vatandaşların kullanımına açıldı. İstanbul Havalimanı için çok önemli bir ulaşım desteği olan yeni metro hattından vatandaşların ilk 1 ay boyunca ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekleri bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

KANAL İSTANBUL HAKKINDA KONUŞTU!

Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük projesi olan Kanal İstanbul hakkında de bir değerlendirme yaparak, “İstanbul için aşkla çalışmaya devam ediyoruz. Kalan İstanbul projemiz var. Bu proje ile şehrimize yeni bir soluk boğazı açacağız. Hem İstanbul Boğazı’nın gemi yükünü azaltacağız hem de İstanbul’un marka değerini tüm dünyanın gözünde yükselteceğiz.” dedi.

Kanal İstanbul’un bir tarafa bırakılacak bir proje olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul gibi devasa bir proje bir anda yapılamıyor. Aşama aşama dört koldan bu projeyi yapacağız. Biz Kanal İstanbul’u er ya da geç ülkemize kazandırmakta kararlıyız. Bugün bu hayati projeye de karşı çıkanlar var. İstediklerini söylesinler. Biz bu millete hizmet ederken onları dinleseydik tek bir çakılı çivimiz olmazdı. Yine dinlemeyeceğiz ve Kanal İstanbul’u yapacağız.” dedi.

Kanal İstanbul projesinde hazırlıkların sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla Kanal İstanbul projesinin hazırlıkları devam ediliyor. Bu kapsamda İstanbul yeni bir yerleşim yeri kazanacak. TOKİ üzerinden çalışıyor ve hazırlıklar sürüyor. Bunun yanında yeni bir su yolumuz olacak. Bunları yaparken çevreye de zarar vermeyeceğiz. Ulaşım ağlarını da aynı ciddiyetle hazırlıyoruz. Bunların bir kısmının başladığı biliniyor. Diğerler çalışmalar için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hazırlık yapıyor.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri