Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 5'li Çete Yanıtı: Ben İhalelere İmza Atmam!

Trabzon'da düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Düzenlenen törende Trabzon il sınırları içerisinde belediyeler ve devlet eli ile gerçekleştirilen çok sayıda proje hizmete açılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü, Araklı Özgen Mahallesi Beşikdüzü ve Yomra Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 931 Konut – 78 Dükkan – 1 Ticaret Merkezi, Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni için düzenlenen törende Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ortaya atılan iddialara da yanıt verdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal hesabı üzerinden yayımladığı video ile "3 Nisan 2018 tarihinde bir açık ihale yapılır ve bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin TL. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden, çünkü 5'li çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş bir daha ihale edilir. Aynı iş bu sefer 9 milyar 449 milyon 995 bin liraya 5'li çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Tek bir imza ile 6 milyar lira beşli çeteye peşkeş çekilmiştir" diyerek altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının görüldüğü bir evrakı göstermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İDDİALARA YANIT VERDİ: BEN İHALELERİN ALTINA İMZA ATMAM!

Düzenlenen mitingde konu hakkında açıklama yapan Erdoğan "Geçen akşam çıkmış, benim tv programımın olduğu saatte kendi özelinden açıklama yapıyor. Yine yalan... Bir ihale yapmışız, beşli çete diyor müteahhitlere. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin. Ertesi akşam Ulaştırma Bakanım, Adil kardeşim çıktı buna güzel bir ders verdi. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" diyerek kendisinin ihale evraklarına imza atmadığını belirterek Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Hatırlanacağı üzere Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ortaya atılan iddialara yanıt vermiş ve Bursa Hızlı Tren ihalesi için 2018 senesinde yapılan ihalenin 50 km olduğunu yeni ihalede ise hattın uzatıldığını ve 201 km'ye çıktığını, fiyat farkının da bu nedenle oluştuğunu söylemişti.

Emlak Haberleri Haberleri