Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Müsilaj Açıklaması!

Yapımı tamamlanan millet bahçesi projelerinin açılış töreni kapsamında özel bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmara Denizi başta olmak üzere denizlerimizi tehdit eden müsilaj sorunu hakkında son dakika açıklaması yaptı. Müsilaj nedir, nerelerde var, nasıl geçer, temizlenir, engellenir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murak Kurum tarafından yapılan açıklamaların ardından müsilaj sorunu hakkında bir açıklamada Cumhurbaşkan Erdoğan tarafından yapıldı. Marmara Denizi başta olmak üzere ne yazık ki denizlerimizi işgal eden ve büyük bir çevre kirliliği yaratan müsilaj sorununun çözümü hakkında Cuhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DENİZLERİMİZİ BU MÜSİLAJ BELASINDAN KURTARACAĞIZ!

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yapımları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üstlenilen ve yapımları tamamlanan millet bahçesi projelerinin açılşıı için tören düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere çok sayıda siyasinin ve bürokratın katıldığı törende Cumhurbaşkaın Recep Tayyip Erdoğan özel bir konuşma gerçekleştirdi.

Törende son dönemin en çok konuşulan çevre konuları arasında yer alan müsilaj sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Marmara'da karşımıza çıkan müsilaj sorunu arıtılmadan akan sudan kaynaklanıyor. Bakanıma talimatı verdim. Başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Biz bunu Haliç'te yaptık.

Müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Hazırladığımız eylem planı ile bu meselenin üstesinden geleceğiz. Marmara'dan Karadeniz'e yayılmasın diye hızla adım atacağız. Tüm kurumların katılımıyla bu belanın üstesinden geleceğiz" diyerek müsilaj sorunun da çözeceklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MİLLET BAHÇESİ PROJELERİ AÇIKLAMASI

Millet bahçesi projelerinin önemine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda yapımına devam edilen 80 millet bahçesi projesi bulunduğunu belirterek 183 millet bahçesinin ise proje aşamasında olduğunu belirterek bu projelerin sadece yeşil alan değil aynı zamanda vatandaşların ihtiyaç duydukları sosyal alan ihtiyacını da karşılayacağını dile getirdi.

MÜSİLAJ NEDİR, DENİZ SALYASI NASIL TEMİZLENİR, ENGELLENİR?

Denizlerde bulunan bitkiler ve bazı mikroorganizmalar tarafından üretilen kalın, yapışkan maddeye müsilaj adı verilmektedir. Deniz sıcaklığında yaşanan yükseliş ile beraber yapışkan ve sümüksü yapıya sahip müsilaj üreten bakterilerde ve dolayısı ile de müsilaj miktarında artış yaşanır. Şu anda Marmara Denizinde yoğun biçimde müsilaj bulunurken Ege Denizinde de müsilaj oluşumu yaşandığı belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri