Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Özelleştirme Kararları! Tekel, Şeker Fabrikaları, Hazine Arazileri, TTA Gayrimenkul

12 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar yürürlüğe girdi. İmar planı değişiklikleri ve yeni özelleştirme kararları haberimizde!

12 Mart 2022 Tarihli ve 31776 Sayılı Resmî Gazete ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe giren yeni özelleştirme kararları ilan edildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar (Karar Sayısı: 5293, 5294, 5295, 5296, 5297, 5298, 5299, 5300, 5301, 5302) karar kapsamında mülkiyeti Hazine adına kayıtlı olan taşınmazların yanı sıra özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar için de önemli düzenlemelere gidildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları, MTA Gayrimenkul, Tekel Tütün Mamulleri A.Ş. ile Elektrik Üretim A.Ş. EÜAŞ mülkiyetinde bulunan taşınmazlar için özelleştirme kararları yayımlanırken yine bazı taşınmazlar için imar planı değişiklikleri de yapıldı. Son gelen zamların ardından tartışma konusu olan EÜAŞ özelleştirme süreci içinde kritik bir karar alındı.

SON DAKİKA EÜAŞ ÖZELLEŞTİRME KARARI: HANGİ İLLERDE ÖZELLEŞTİRME YAPILACAK?

Yayımlanan listede yer alan EÜAŞ özelleştirme kararı kapsamında Bursa Orhaneli ve Kırklareli Lüleburgaz sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların özelleştirme kapsamına alındığı ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza kapsamında söz konusu taşınmazlar 31 Aralık 2025 tarihine kadar özelleştirilecek.

Söz konusu özelleştirme satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve uygun koşullarda tesislerin işletme hakkının verilmesi gibi farklı yöntemlerde yapılabilecek.

Yayımlanan kararda farklı illerde yer alan çok sayıda taşınmaz için kritik kararlara imza atılırken yine özelleştirme kapsamına alınan bazı taşınmazların imar planlarında da çok kritik düzenlemelere imza atıldı.

Özelleştirme kararı çok yoğun tepkilere neden olan Türkiye Şeker Fabrikaları taşınmazları için de yine imar planı üzerinden değişikliklere gidildi.

Özelleştirme Kararlarının Tümünün PDF Formatına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ...

Mülkiyeti Hazine adına kayıtlı olan taşınmazlar için de imar planı değişikliği bilgilerine yer verildi.

Emlak Haberleri Haberleri