Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzası İle 3 İlde Acele Kamulaştırma! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TEDAŞ, BOTAŞ

30 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete ile Kars Kağızman Doğalgaz Boru Hattı, Malatya 2 Kömürhan Enerji İletim Hattı ve Giresun Dereli Akkaya, Tirebolu Sekü köyü acele kamulaştırma kararı çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete ile yayımlandı. 30 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan kararlar kapsamında BOTAŞ ve TEDAŞ tarafından yapılacak enerji projeleri için acele kamulaştırma kararı çıkarken selin vurduğu Giresun içinde beklenen karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmiş oldu.

154 kV Malatya - 2 - Kömürhan Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4513)

Malatya ilinde yapılacak olan Kömürhan Enerji İletim Hattı projesi kapsamında TEDAŞ (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü) tarafından kamulaştırılmasına karar verildi. Söz konusu karar bugünkü Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlandı.

Kağızman İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Kars İli, Selim ve Kağızman İlçeleri Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4514)

Kağızman İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Kars İli, Selim ve Kağızman İlçeleri Sınırları İçerisinde Yer Alan ve ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu Proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü BOTAŞ tarafından acele kamulaştırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Giresun İli, Dereli İlçesi, Akkaya Köyü ile Tirebolu İlçesi, Sekü Köyünde Bulunan Bazı Taşınmazların, 22/8/2020 Tarihinde Meydana Gelen Sel ve Heyelan Afetleri Neticesinde Konut Yapılmasına Elverişli Alanı Olmayan Hak Sahipleri İçin Yeni Yerleşim Alanı İhtiyacının Karşılanması Amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4515)

Son acele kamulaştırma kararı ise selin vurduğu Giresun için alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında meydana gelen sel felaketinde büyük kayıplar yaşayan Giresun ilinin Dereli ilçesine bağlı olan Akkaya Köyü ile Tirebolu ilçesine bağlı olan Sekü köyünde yer alan taşınmazların yeni yaşam alanlarına taşınması adına acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Emlak Haberleri Haberleri