Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul Açıklamasına İmamoğlu'ndan Yanıt! 'Sonu Gelmiştir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan gün içerisinde yapmış olduğu konuşması ile Kanal İstanbul Projesi hakkında son durumu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gün içerisinde yapmış olduğu konuşması ile Kanal İstanbul Projesi hakkında son durumu açıkladı. Konuşmasında ihale sürecine dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

Kanal İstanbul Projesi konusu yeniden siyaset gündemine taşındı. Gün içinde projenin geleceğine ilişkin yeni açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına yapmış olduğu konuşmasının ardından bir açıklamada CHP kanadından geldi.



KANAL İSTANBUL PROJESİ YENİDEN SİYASET GÜNDEMİNDE



Cumhurbaşkanı Erdoğan gün içerisinde yapmış olduğu Kanal İstanbul Projesi açıklamasında, projeye taleplerin arttığını ifade etti. Yerli firmaların yanında yabancı küresel firmalarında Kanal İstanbul Projesine ilgi gösterdiğini ifade ederek Kanal İstanbul Projesinde herhangi bir durma söz konusu olmadığını ifade etti.



"Bir numaralı proje, Kanal İstanbul projesidir. Artık işin ihale safhasına gelmiştir. Ve bu görüşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımızla Çevre Şehircilik Bakanımızı birleştirerek 'bu işi beraber yürüteceksiniz' dedim. Bu adımı da en kısa sürede atarak, İstanbul çok daha farklı bir güce ulaşacak"



İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarının ardından bir açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu konuşmasında projeye dair, "Açıklamayı yolda okudum. Çok net ifade edeyim ki; ‘son' tanımı doğru. Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır. Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri