Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımı İle 1915 Çanakkale Köprüsü Son Blok Yerleştirme Töreni Gerçekleştirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile katıldığı tören ile 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için tarihi bir gün yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile katıldığı tören ile 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için tarihi bir gün yaşandı. Projede toplamda 32 bloktan oluşan ve Türk bayrağı renklerinden esinlenerek kırmızı beyaz renklerin kullanıldığı son blok yerleştirme töreni yapıldı. Çanakkale köprüsü son durumu ne, Çanakkale köprüsünü kim yapıyor, Çanakkale köprüsü uzunluğu ne kadar? Soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında tarihi bir an yaşandı.



Corana virüs salgınına rağmen gereken tüm önlemlerin alınması ile inşaatına devam edilen projede son blok yerleştirme töreni düzenlendi.



MALKARA ÇANAKKALE OTOYOLU VE 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İLE 1.5 SAAT SÜREN ULAŞIM 6 DAKİKAYA DÜŞECEK!



Düzenlenen törene telekonferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu köprü büyük otoyol projemizin en önemli kısmıdır. Bunu gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu. 2023 metrelik orta açıklığı 2023 hedeflerimizin de bir ifadesidir.



Rastgele konulmuş bir hedef değildir. Feribotla 1.5 saat süren boğaz yolculuğu köprü ile 6 dakikada tamamlanacak. Bu sayede elde edilecek vakit ve yakıt tasarrufu da ülkemizin kazanç hanesine yazılacaktır. Gece gündüz yürüttüğümüz çalışmalarla 18 bin kilometreyi aşkın bölünmüş yol inşa ederek toplam bölünmüş yol uzunluğunu 27 bin kilometrenin üzerine çıkardık" diyerek projedeki rakamlara dikkat çekti.



ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ KİM YAPIYOR?



Türkiye’den Limak ve Yapı Merkezi, Güney Kore’den Daelim ve SK E&C şirketleri tarafından ortak olarak kurulan Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. şirketi tarafından inşa edilmektedir.



1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GÜZERGAHI HARİTASI



Malkara ile Çanakkale arasında yapılacak olan projede 88 km. otoyol ve 13 km. bağlantı yolu inşa edilecek.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri