Cumhurbaşkanı imzaladı, Resmi Gazete'de yayınlandı! Acele kamulaştırma kararı alınan iller!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla bugünkü Resmi Gazete’de acele kamulaştırma kararları yayımlandı. Bu kararlar ile beraber vatandaşların bazı illerdeki bazı taşınmazları çeşitli projelerin yapımı için kamu kurum ve kuruluşlarınca kamulaştırılacaklar.

Türkiye’de yapılan bazı projeler için vatandaşların mülkiyetinde bulunan taşınmazlara ihtiyaç duyulabiliyor. Bu taşınmazların kamulaştırma kuralları uygulanarak vatandaşlardan alınması ise uzun yıllar sürecek bir sürece neden olabiliyor. Buna engel olmak ve projeleri hızlandırmak için ise ecele kamulaştırma uygulaması yapılabiliyor. Acele kamulaştırma kararını vermek ise kanun ile Cumhurbaşkanına verilmiştir. Bugünkü Resmi Gazete’de de Türkiye’nin farklı illerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen acele kamulaştırma kararları yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

Yayımlanan ilk acele kamulaştırma kararı Gaziantep için alındı. Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Şanlıdere Caddesinde uzanan 25 metre genişliğindeki yolun Özdemirbey Caddesine bağlanması için bir çalışma yapılıyor. Bu bağlantının yapılabilmesi için ilgili taşınmazların acele kamulaştırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verildi.

Diğer acele kamulaştırma kararı ise Ağrı ili için verildi. Eleşkirt ilçesine doğalgaz ulaştırılabilmesi için ihtiyaç duyulan RMA şehir giriş istasyonunun yapımı amacıyla Esentepe Köyü sınırları içerisinde kalan bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Trabzon için de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir acele kamulaştırma kararı alındı. Merkez ilçe olan Ortahisar’da Kaymaklı Mahallesi’nde daha önce riskli alan ilanı yapılmıştı. Bu bölgede bulunan taşınmazlarda heyelan ve kaya düşmesi riski bulunuyordu. Bu yapıların tamamen tasfiye edilerek ıslah çalışmalarının yapılması, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesine acele kamulaştırma yetkisi verildi.

Bugünün son acele kamulaştırma kararı ise Kayseri için verildi. Yerköy – Kayseri Yüksek Standartlı Demiryolu hattı Projesinin belirlenen sürede yapılabilmesi ve dış kaynaklı kredinin temininde aksama yaşanmaması için projenin yapımı için gerekli olan taşınmazların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı alındı.

Emlak Haberleri Haberleri