Cumhurbaşkanı İmzasıyla Resmi Gazete'de 4 Ayrı Özelleştirme Kararı Yayınlandı! İhale Sonuçları Belli Oldu!

7 Ekim 2021 tarihli ve 31621 sayılı Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ilişkin kararlar yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında imzalanan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait olan Cumhurbaşkanı Kararları 7 Ekim 2021 tarihli ve 31621 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bir süre önce yapılan 4 özelleştirme ihalesinin sonuçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandığı bildirildi.

DİYARBAKIR'DAKİ TAŞINMAZLAR HER BİRİ 62 MİLYON TL'YE ÖZELLEŞTİRİLDİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, mülkiyeti Sümer Holding AŞ'ye ait olan ve özelleştirme programı kapsamına alınan Diyarbakır İli, Kayapınar ilçesi, Kayapınar Mahallesi, 2789 ada, 2 parseldeki 22.392 metrekarelik yüzölçüme sahip olan taşınmaz için ihale düzenlemişti. İlgili taşınmazın özelleştirme ihalesine katılarak en yüksek teklif olan 62 Milyon 200 Bin TL'yi teklif eden kişinin ihaleyi kazandığı açıklandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, mülkiyeti Sümer Holding AŞ'ye ait olan ve özelleştirme programı kapsamına alınan Diyarbakır İli, Kayapınar ilçesi, Kayapınar Mahallesi, 2789 ada, 3 parseldeki 22.392 metrekarelik yüzölçüme sahip olan taşınmaz için ihale düzenlemişti. İlgili taşınmazın özelleştirme ihalesine katılarak en yüksek teklif olan 62 Milyon 300 Bin TL'yi teklif eden 5A Gayrimenkul İnşaat otomotiv Taşımacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin ihaleyi kazandığı açıklandı.

MALATYA'DA DEMİR MADENİ SAHASI İŞLETME HAKKI 346 MİLYON TL'YE ÖZELLEŞTİRİLDİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, mülkiyeti Sümer Holding AŞ'ye ait olan ve özelleştirme programı kapsamına alınan Malatya İli, Hekimhan ilçesi Karakuz Demir Madeni Sahası'nın işletme hakkı için ihale düzenlemişti. İlgili taşınmazın özelleştirme ihalesine katılarak en yüksek teklif olan 346 Milyon TL'yi teklif eden D Mineral ve Madencilik Anonim Şirketi'nin ihaleyi kazandığı açıklandı.

ANKARA'DA 17 MİLYON TL'LİK ÖZELLEŞTİRME

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, mülkiyeti Sümer Holding AŞ'ye, Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye ve Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan ve özelleştirme programı kapsamına alınan Ankara İli, Gölbaşı ilçesi, Virancık – İmar Mahallesi, 112592 ada, 1 parseldeki 1.000 metrekarelik yüzölçümlü, 2 parseldeki 1.000 metrekare yüzölçümlü, 3 parseldeki 1.000 metrekare yüzölçümlü ve 16 parseldeki 1.000 metrekare yüzölçümlü taşınmazların bir bütün halinde satışı için ihale düzenlemişti.

İlgili taşınmazların özelleştirme ihalesine katılarak en yüksek teklif olan 17 Milyon 100 Bin TL'yi teklif eden Hacı Abdullah Şenerler Gıda Hayvancılık İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin ihaleyi kazandığı açıklandı.

Emlak Haberleri Haberleri