Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de! Prefabrik ev fiyatlarına yüzde 17 indirim yapıldı

Kahramanmaraş depremi nedeni ile prefabrik evlere olan ilgi artarken yapılan yasal düzenleme Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı. Karar ile prefabrik ev fiyatlarındaki KDV oranı yüzde 1'e çekildi.

Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de! Prefabrik ev fiyatlarına yüzde 17 indirim yapıldı - Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremin yaralarını sarmaya çalışırken peş peşe alınan kararlar ile deprem bölgesine destekler devam ediyor.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 şehirde büyük yıkım yaşanırken hayatta kalan insanların barınma sorunu ortaya çıkmıştı. Mevsim koşulları nedeni ile çadırda barınma sorunları yaşanırken soğuk hava nedeni ile konteyner ve prefabrik ev ihtiyacı artmıştı. Konu hakkında 14 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete kararı ile yeni adım atıldı. 

PREFABRİK EV FİYATLARI İÇİN PEŞ PEŞE KARARLAR AÇIKLANDI! 

Prefabrik ev fiyatlarını düşürmek için peş peşe yeni kararlar açıklanırken 14 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı ile Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 6790) yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile prefabrik evlerde uygulanan KDV oranı yüzde 18 seviyesinden yüzde 1'e çekildi. Yani prefabrik ev fiyatlarına yüzde 17 indirim yapılmış oldu. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ise depremler nedeniyle ilk etapta ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilmesi için konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatının 3 ay yasaklandığı ilan edildi. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş ili olan depremler nedeniyle ilk etapta ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilebilmesine katkı sunmak amacıyla konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı 15 Şubat 2023 tarihinden itibaren 3 ay süreyle yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi. Böylelikle hem prefabrik ev bulmanın kolaylaştırılması hem de fiyatlarında yüzde 17 indirim yapılması sağlanmış oldu. Söz konusu uygulamalar ve kararlar bugün itibari ile uygulamaya alınmış oldu. 

Emlak Haberleri Haberleri