Cushman & Wakefield: Türkiye'de Gayrimenkul Sektörü Pandemi Sonrası Hızlı Toplanacak!

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de açıklanan tedbir kararları sonrası ekonomik olarak ta büyük kayıplara neden oldu.

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de açıklanan tedbir kararları sonrası ekonomik olarak ta büyük kayıplara neden oldu. Dünyanın pek çok ülkesine oranla çok daha başarılı bir süreç yürüten Türkiye salgın sonrasında ekonomik olarak hızlı toplanma sinyalleri veriyor. Özellikle de konut ve gayrimenkul sektörü için çizilen iyimser tablo dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde...

Dünyanın en büyük ticari gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında gösterilen Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan rapor ile Türkiye gayrimenkul sektörü masaya yatırıldı.



Koronavirüsün Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri başlıklı raporda Türk gayrimenkul sektörü masaya yatırılırken pandemi sonrasında şekillenecek olan yeni tercihlerde değerlendirildi.



DAHA AZ TEMASI SAĞLAYACAK AKILLI OFİS BİNALARI GELEBİLİR



Pandemi sonrasında insanların birbiri ile daha az temasını sağlayacak akıllı binalara ağırlık verebileceğine dair değerlendirmelerde bulunan Cushman & Wakefield kullanıcıların kısa dönem kiralamaları için daha istekli olacağını dile geitirdi.



Yapılan analizde uzun vadede ise uzaktan çalışma, ofis içerisinde çalışanların güvenlik ve sağlıklarını en üst düzeye taşıyacak işyeri ve ofis talepleri öne çıkacak.



KONUT SATIŞ RAKAMLARI SON 8 YILIN EN İYİ İLK ÇEYREK PERFORMANSI OLARAK DİKKAT ÇEKTİ



Hatırlanacağı üzere TÜİK tarafından açıklanan Mart 2020 konut satış rakamları ile korana virüs salgınına rağmen Türkiye genelinde toplam konut satış rakamının 100 binin hemen üzerinde kalmayı başarması seköre büyük moral vermişti.



Mart ayında Türkiye genelinde konut satışları 2019 yılının aynı ayına oranla yüzde 3,4 oranında artış göstererek 108 bin 670 adet gerçekleşmiş 2020 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyrek performansı ise 341 bin 38 konut satışı ile son 8 senenin en iyi ilk çeyrek başarısı elde edilmişti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri