Daha Düşük Maliyetli Borçlanma Geliyor

Kredi faiz oranlarının önlenemez artışı sebebiyle vatandaş oldukça zor durumdaydı. Hükümet bu durum için radikal kararlar alarak müdahale etmeyi planlamaktadır.

Kredi faiz oranlarının önlenemez artışı sebebiyle vatandaş oldukça zor durumdaydı. Hükümet bu durum için radikal kararlar alarak müdahale etmeyi planlamaktadır.

Son yıllarda kredi faizlerinin yüksek olması başta yatırımcıyı olmak üzere vatandaşı da zor durumda bırakıyordu. Özellikle Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın tepkilerine neden olan bu duruma hükümet radikal kararlar alarak müdahale etmeyi planlamaktadır.

Hükümet, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı her konuşmada eleştirdiği faiz oranları konusunda önemli adımlar atmayı planlamaktadır. Yatırımların önündeki en büyük engel olan yüksek faizler öncelikle kamu bankaları arasındaki faiz rekabeti biraz daha aşağılara çekilecek, bankaların kredi maliyetleri düşürülecek ve bankaların daha ucuza borçlanabilmelerinin yolları açılacak. Kamu bankalarındaki faizlerin düşürülerek sürümden kazanmaları sağlanacak.

Bankaların verebilecekleri kredi hacminin artmasıyla beraber mevduat faizlerini arttırırken bu rekabetteki uygulanacak mekanizmaların yavaş yavaş devreye girmesi planlanıyor.

Bankaların nakit ihtiyaçları yurtdışından alınacak ucuz fonlarla karşılanacak. Bu fonlar bankaların reel sektöre vereceği kredilerin önünü tıkamayacak.

Kurumlar Da İşin İçinde


Herkes kredi faiz oranlarının düşmesine gözünü çevirirken, ekonomi kısmı mevduat faiz oranları ile ilgili kısma yönelmiş çalışma yapıyor. Bankaların da faiz düşürme noktasında talepleri dinlenirken sistemin hizmet temalı olması amaçlanıyor. Bu sayede yatırımcılar teşvik edilecek, vatandaşın daha bir maliye borçlanması hedeflenecek. Merkez Bankası’da bu süreçte hem bankacılık sektörünün taleplerini göz ardı etmeden hem de piyasa dengesini bozmadan mevduat faizlerini gözden geçirerek aşağıya doğru çekecek adımları atacak

Zeybekci: Faizler Aşağı İnmeli


Ekonomi Bakan Zeybekçi: ‘’Türkiye’nin daha çok ve daha hızlı büyümesi için, yatırımların artması için paranın ucuz olması gerekir. Dolayısıyla faiz oranlarının aşağılara çekilmesi elzemdir. Bu hedef doğrultusunda Merkez Bankası’nın alacağı faiz düşüm kararlarını sonuna kadar destekliyoruz ve bu hedefler doğrultusunda hükümet olarak kararlar alacağımızı yineliyoruz. Bu sebeple faiz oranlarının yüksek olması yatırımların önündeki en büyük engeldir’’ dedi.

Emlak Haberleri Haberleri