Dap Yapı / Ziya Yılmaz: Balkonlu, Teraslı ve Bahçeli Evlere Olan Talep Patladı, Sağlıklı Ev Konsepti Geldi!

Türkiye Corana Virüs salgını sonrasında yeni normale geçiş dönemine adapte olmaya çalışırken vatandaşın konut tercihleri de büyük bir hızla değişmeye devam ediyor.

Türkiye Corana Virüs salgını sonrasında yeni normale geçiş dönemine adapte olmaya çalışırken vatandaşın konut tercihleri de büyük bir hızla değişmeye devam ediyor. İnsanlar artık çok katlı binalar ve kalabalık şehir merkezleri yerine bahçeli, müstakil evlere yöneldi. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz vatandaşın değişen konut tercihlerine dikkat çekti.

Korana virüs salgını nedeni ile uzun süre evde zorunlu karantinada kalmak zorunda kalan kişilerin ev tercihleri değişti.



İnsanlar artık şehir merkezlerindeki plazalarda yer alan küçük dairelerde oturmak istemiyorlar. Bahçeli, balkonlu ve teraslı evlere yoğun ilgi yaşanırken oluşan talep patlaması bu tip evlerdeki satış fiyatlarını da arttırdı.



YÜKSEK KATLI BİNA DÖNEMİ KORANA VİRÜS SONRASI SONA ERDİ!



Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yüksek katlı bina döneminin artık sona erdiğini dile getirdi.



Açıklanan son verilere göre Türkiye genelinde balkonu, terası ve bahçesi olan evlere olan talebin yüzde 228 oranında artış gösterdiği dile getirilirken tüm dünya genelinde benzer bir artış yaşandığı belirtiliyor.



Konut projeleri de buna göre yeniden şekillenmeye başladı. Ziya Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında sağlıklı ev konseptine geçiş yaptıklarını belirterek yeni konut projeleri için hazırladıkları 1.400 adet konut rakamını projede değişikliğe giderek 1000 adet konuta çektiklerini dile getirdi.





Yapılan değişikli ile beraber DAP Yapı yeni projesinde 400 adet konutu iptal ederek daha geniş ve balkonlu daireler yapmaya yöneldi. Sağlıklı ev konsepti ile uyulması gereken 5 yeni kriter de belirlenmiş oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri