Dar ve Orta Gelirli Ailelere Müjde! TOKİ Bugün Yüzlerce Ev ve İşyerini Açık Artırma İle Satacak!

Dar ve orta gelirli ailelerin beklediği müjdeli haber sonunda verildi. Bugün farklı illerde farklı sayıda ucuz konut için TOKİ açık artırma yöntemi ile satış gerçekleştirecek.

Dar ve orta gelirli ailelerin beklediği müjdeli haber sonunda verildi. Bugün farklı illerde farklı sayıda ucuz konut için TOKİ açık artırma yöntemi ile satış gerçekleştirecek.

Ev sahibi olmak isteyen binlerce dar ve orta gelirli aile TOKİ tarafından satışa çıkarılan konutları tercih ediyorlar. Ancak genel olarak kura ve çekiliş yöntemi ile gerçekleşen satışlar nedeniyle pek çok kişinin konut alamadan elleri boş döndükleri ifade ediliyor. Bu sefer pek çok kişiyi yakından ilgilendiren ve son derece heyecanlandıran bir duyuru paylaşıldı.



TOKİ’nin resmi internet sitesinde yayınlanan duyuru sonrasında bugünden itibaren 26 farklı ilde bulunan ve sayıları değişiklik gösteren 160 adet konutun açık artırma sistemi ile satılmasına karar verildi. Yarın ise yine 21 ilde toplam 180 adet iş yerinin düzenlenecek yeni bir açık satış yöntemi ile satılmasına karar verildi.



Açık Satış Sistemi Nasıl Uygulanacak?



Konut ve iş yerlerinin satışı için gerçekleştirilecek olan çalışmaların bu süreç içerisinde teklif alma yöntemi ile satışa çıkarılacağı belirlendi. Bu durumda tanıtım pazarlama ve reklam gibi çeşitli çalışmaların bu noktada emlak Yönetim tarafından hayata geçirilmesine karar verildi.



Açık artırmanın ardından gerçekleştirilecek olan tüm bankacılık işlemleri içinde Ziraat Bankası ve Halk Bank harekete geçecek. Tüm başvurular ve teminat ödemeleri de bu bankalar aracılığı ile yapılacak. Satışın tamamlanmasının ardından da bu süreçte Gayrimenkul Satış Sözleşme İmzalatma işlemlerinin de bankalar aracılığı ile yapılmasına karar verildi.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri