Dava Sonuçlandı! Mühürlenen TOGO Kuleleri İçin Karar Çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenen CHP eski Milletvekili Sinan Aygün tarafından yaptırılan TOGO kuleleri davası sonuçlandı, yargıdan karar çıktı. TOGO kuleleri yıkılacak mı?

Eski CHP Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün sahibi olduğu imar değişikliğine ilişkin mahkeme kararı gerekçe gösterilerek Togo Kuleleri, 2019 Aralık ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmişti. Yargıdan Togo Kulelerine ilişkin karar çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Ağustos 2018 tarihinde alınan ve emsalin 1.50'ye düşürülmesine ilişkin karara yapılan itiraz davası sonuçlandı.

DANIŞTAY DAVANIN REDDİNİ ONAYLADI

Ankara Bölge İdaresi Mahkemesi, davanın reddine karar vermişti. Danıştay 6. Dairesi de oy birliği ile kararı onadı. Buna göre emsal 2.10'a göre yapılan ve plan notları ile emsal 9.98'i bulan Togo Kulelerinin yıkılmasının önünde engel kalmadı. Emsal artışı ve plan notlarının iptal edilmesine karar verildikten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, Togo Kuleleri'nin yıkımı için prosedür uygulanmaya başladı. Bürokratik işlemler tamamlandıktan sonra yıkıma başlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında daha önce düzenlenen encümen toplantısında mühürlü olan kulelerin yıkılmasına karar verilmişti.

NE OLMUŞTU?

TOGO Kuleleri, 2019 yılının Aralık ayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından mühürlenmişti. Sinan Aygün mühürlemenin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin kendisinden rüşvet istediği iddiası ile Mansur Yavaş'a dava açmıştı. 2021 yılının şubay ayında Danıştay 6. Dairesi, TOGO kulelerine ilişkin 11 Nisan 2019 tarihinde Mimarlar Odası Ankara şubesi tarafından açılan gizli emsal artışını iptal etmişti. 

Emlak Haberleri Haberleri