Değeri Milyarlarca Dolar! MTA Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Maden Rezervini Buldu

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü incelemeler sonucunda Elazığ Maden ilçesinde değeri milyarlarca dolar olarak açıklanan dev maden rezervi buldu.

Türkiye'de uzun süredir dillenen dev maden rezervi efsanesi sonunda gerçeğe dönüştü. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yaklaşık 1 senedir Elazığ'ın Maden ilçesinde arama çalışması yapıyordu. Adını sahip olduğu madenlerden alan Maden ilçesinin sahip olduğu büyük potansiyel sonunda ortaya çıkartıldı ve MTA aranılan büyük rezervi buldu.

Söz konusu maden rezervinin değerinin milyarlarca dolar olduğu iddia edilirken MTA tarafından yapılan dev maden keşfinin bugüne kadar Türkiye'de yapılan en büyük maden keşfi olarak Cumhuriyet tarihine rekor olarak geçtiği belirtiliyor. MTA maden keşfi nerede yapıldı, ne bulundu, Elazığ'da altın var mı, değeri ne kadar?

SON DAKİKA: ELAZIĞ'DA MADEN BULUNDU, CUMHURİYET TARİHİNİN REKOR KEŞFİ GELDİ!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yaklaşık 1 senedir Elazığ'da gerçekleştirilen ve son dönemde Maden ilçesinin Sağrılı köyü Kısabekir ve Seterli mevkilerinde yoğunlaştırılan aramalar sonucunda aranılan maden keşfi yapıldı. Söz konusu keşfin Türk Cumhuriyet tarihinin bugüne kadar keşfedilen en büyük maden sahası olduğu açıklaması ise heyecan yarattı.

Bölge halkının da büyük heyecan ve sevinç yaşamasına neden olan keşif haberinin ardından bölge meraklı gözlerin ilgi odağı olurken bölgede bulunan madenlerin bakırın yanı sıra altın, çinko, kobalt ve birçok maddeden oluştuğu belirtiliyor. MTV ve Türkiye Petrolleri tarafından bölgede uzun süredir maden arama çalışmaları yapılıyordu. Bölgenin özellikle de bakır rezervi konusunda zengin olduğu belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri