Dekorasyonda Başarının Anahtarı: Renk Uyumu!

Evlerde pandemi nedeni ile geçirilen zaman giderek artmaya devam ederken ev dekorasyonuna olan ilgi de katlanıyor. Vatandaş evde geçirdiği zamanı dekorasyon ile geçirmeyi tercih ediyor.

Evlerde pandemi nedeni ile geçirilen zaman giderek artmaya devam ederken ev dekorasyonuna olan ilgi de katlanıyor. Vatandaş evde geçirdiği zamanı dekorasyon ile geçirmeyi tercih ediyor.

Emlak365.com/ Ev dekorasyonu konusunda vatandaşın ilgisi her geçen gün artmaya devam ederken dekorasyonda başarının püf noktası renk uyumu olarak öne çıkıyor.



DEKORASYONDA RENK UYUMU NASIL OLMALI?



Başarılı dekorasyon önerileri için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kesinlikle renk uyumudur. Renk uyumu konusunda zıt renkler kullanılabileceği gibi birbirine yakın uyumlu renkler de tercih edilebilir. Yine dekorasyonun yapılacağı alan da renk için belirleyici unsur olarak öne çıkmaktadır.



Kırmızı öfkenin rengi olarak kabul edildiği için mutfakta kullanımı önerilmezken zenginliğin rengi olan mor ise genelde salon ve oturma odası dekorasyonu için önerilmektedir. Yeşil huzurun rengi olarak kabul edilirken iştah açıcı özelliği nedeni ile mutfak için de önerilmektedir.



Siyah ve beyaz gibi zıt renkler birbiri ile kullanılabileceği gibi pembe, mor ve lila gibi aynı renk kartelasında ki farklı tonlar da ki birbiri ile uyumlu renkler de dekorasyonda son derece hoş sonuçlar vermektedir.





TONSÜRTON RENKLER İLE DEKORASYONDA HARİKALAR YARATABİLİRSİNİZ!



Aynı renk kartelasında yer alan birbirine komşu renkler ile dekorasyonda harikalar yaratmanız mümkündür. Pembe, mor, lila gibi birbirine yakın tonlar son derece etkili görseller oluşturmanızı sağlayacaktır. Yine beyaz zemin ağırlıklı bir ortamda kullanılacak koyu tonlarda renk uyumu için oldukça başarılıdır.



Örneğin beyaz koltukların olduğu bir salonda fuşya gibi koyu renkler kullanılan kırlentler ve bunlarla uyumlu fon perdeler patlatılan renk ile eşsiz bir görüntü sağlayacaktır.

Emlak Haberleri Haberleri