Demir cevheri dibe vurdu, inşaat demiri fiyatları için indirim beklentisi oluştu!

Dünya ekonomik şoklarla mücadele etmeye devam ederken yükselen enflasyonu kontrol altına almak için yapılan faiz artırımları resesyon tehdidini arttırırken demir cevheri fiyatları yaşanan süreçten olumsuz etkilendi.

Yüzde 12 değer kaybı yaşayan demir cevheri fiyatları son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Temmuz ayının ortalarından bu yana en düşük seviyeye gerileyen demir cevheri Çin'den gelen kapanma haberi ile adeta çakıldı. Çin'de yeniden artan koronavirüs vaka sayısı nedeni ile kapanma kararı alınırken alınan karar demir cevheri fiyatını düşürdü. 

İç piyasada ise dolar kurunda yaşanan yükselişin sürmesi, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına gelen yüksek zamlar nedeniyle inşaat demiri fiyatında yükseliş yaşandı. Ancak demir cevherinde yaşanan sert düşüş ile maliyetlerde yaşanan artışa rağmen inşaat demiri ton fiyatı için yeni indirim beklentisi oluştu. 

İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI NE KADAR, 1 TON İNŞAAT DEMİRİNİN FİYATI BUGÜN KAÇ TL OLDU?

Demir cevheri Chengdu mega kentindeki kapanma kararı nedeniyle son derece sert bir düşüş yaşarken Çin'de inşaat sektöründe yaşanan dalgalanma da fiyatları aşağıya çekti. Demir cevheri fiyatı yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine yüzde 5,1 oranında değer kaybı yaşarken 94 doların altına kadar gevşedi. Yaşanan gevşemenin inşaat demiri fiyatlarına olan etkisi de merak konusu oldu. 

İç piyasada ise inşaat demiri ton fiyatları dün peş peşe açıklanan doğalgaz ve elektrik zamları nedeniyle yükseliş gösterdi. 8'lik inşaat demiri ton fiyatı Ankara'da 15 bin 400 liraya yükselirken İstanbul'da ise 15 bin 650 TL üzerinden işlem görmeye başladı. 10'luk inşaat demiri fiyatı Ankara'da 15 bin 400 liradan işlem görürken İzmir'de 12'lik inşaat demiri ton fiyatı ise 14 bin 800 TL oldu.

Emlak Haberleri Haberleri