Demir Fiyatları Para Piyasaları Etkisi! Cuma Günü 5.300 TL Olan Bir Ton Demir 5.850 TL'ye Yükseldi

Demir fiyatlarında çok kısa sürede yeniden yükselme yaşandı. Para piyasalarında oluşan son durum dolar kurunun ani yükselmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarında oluşan son tablo.

Ekonomi gündemi TCMB Başkanlığı görevinde yaşanan değişim nedeniyle sert dalgalanmalar yaşıyor. Dolar kuru hafta sonunda kapattığı değerin çok üzerinde işlem görürken aynı durum euro ve altın fiyatlarında da yaşanıyor. Bu süreçte oluşan ekonomik etmenler ise demir fiyatlarında hissedildi.

Mart ayının ikinci yarısından itibaren kademeli değer kaybı yaşayan demir fiyatlarında, ani yükselme yaşandı. Demir fiyatları ton başına yeniden ortalama 5 bin 800 TL, 5 bin 900 TL bandına çıktı.

DEMİR FİYATLARINDA ANİ YÜKSELİŞ

İnşaat sektörü 2021 yılının başından itibaren demir fiyatlarının dalgalı hareketini seyrediyor. Demir fiyatları yıl başından itibaren belli bir döneme kadar kadar değer kaybetmiş ve ton fiyatları bazı illerde 5.000 TL bandına kadar inmişti. Daha sonra yeniden yükselen demir fiyatları ortalama 5.800 TL seviyesine ulaştı.

Ardından yeni bir değer kaybı sürecine giren demirde fiyatlar Mart ayının üçüncü haftasında 5 bin 400 TL seviyesine geriledi. Ancak tam bu süreçte ekonomide yaşanan gelişmeler demir fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Demir fiyatları çok kısa sürede yeni bir yükseliş ivmesine girdi.

CUMA GÜNÜ 5.300 TL OLAN BİR TON DEMİR 5.800 TL'YE ÇIKTI

Emlak365.com olarak 20 Mart Cuma günü yapmış olduğumuz haberimizde hafta sonu demir fiyatlarını paylaşmıştık. Haberimizde illerde fiyatların farklılık gösterdiğini ifade ederek demir ton fiyatlarının 5 bin 300 TL, 5 bin 325 TL ve 5 bin 400 TL bandında olduğunu aktarmıştık.

Yeni haftanın ilk işlem gününde yaşanan ekonomik etmenler sonrası ise demir fiyatları aşağıda yer alan tabloda ki gibi oldu.



(Tabloda yer alan rakamlar ortalama değerler olup bilgi amacıyla paylaşılmıştır.)

20 mart tarihinde yaptığımız haberde; İzmir'de bir ton ince demirin fiyatı 5 in 325 TL, bir ton kalın demirin fiyatı ise 5 bin 250 TL seviyesinde olduğunu aktarmıştı. 23 Mart Salı gününde ise İzmir'de bir ton ince demir oryalama 5 bin 675 TL, bir ton kalın demir ise 5 bin 600 TL bandında yer alıyor.

İstanbul'da iki gün önce ortalama demir fiyatları ise kalın demir için ton başına 5 bin 480 TL, ince demir için 5 bin 560 TL seviyesindeydi. Ekonomide oluşan etmenler sonrası ise İstanbul'da kalın demir fiyatı 5 bin 950 TL, kalın demir fiyatı ise 5 bin 910 TL'ye yükselmiş durumda.

Emlak Haberleri Haberleri