Demir fiyatları tepetaklak! İnşaat demiri ton fiyatı il il yeni liste!

İnşaat demiri fiyatlarında meydana gelen gerileme inşaat sektörünü heyecanlandırıyor. İnşaat demirinin ton fiyatı düşmeye devam ediyor. İnşaat demiri fiyatlarında düşüşlere dair sektör değerlendirmeleri geldi.

Türkiye’de inşaat maliyetlerinde meydana gelen yükselişler konut fiyatlarında ciddi yükselişleri beraberinde getirdi. Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik gerileme her sektörü ciddi anlamda etkiledi. Enerji maliyetleri artarken genel maliyetler hızla tırmanışa geçti. Bu olumsuz havadan en çok etkilenen sektörlerin başında da inşaat sektörü geliyor. İnşaat yapı malzemelerine gelen zamlar bu sektörü zor durumda bıraktı. Hatta çok sayıda müteahhit daha önceden almış oldukları işler nedeniyle iflasın eşiğine geldi.

İnşaat yapı malzemelerindeki fiyat yükselişleri sektörel krize neden olurken en önemli maliyet birimlerinden olan inşaat demiri fiyatlarında son günlerde enteresan gelişmeler yaşanıyor. Fiyatların yükselişi beklenirken inşaat demiri fiyatları geri gelmeye başladı. Bu durumun sürdürülebilir olup olmadığı ise sektör içerisinde en çok merak edilen soru haline geldi.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat demiri fiyatları Çin etkisi ile belirleniyor. Demir piyasasını dünyada elinde tutan Çin’deki yaşanan gelişmeler inşaat demiri fiyatlarında belirleyici oluyor. Çin’de gayrimenkul sektörünün halen daha krizden çıkamaması, demir taleplerinin dip yapması gibi nedenlerden dolayı dolar bazında inşaat demiri fiyatları geriledi. Bu gerileme de Türkiye’de iç piyasaya fiyat düşüşü olarak yansıdı.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatlarında son durum oldukça merak ediliyor. Şu anda Türkiye’de inşaat demiri fiyatlarında hafif gerilemeler gözlemleniyor. İnşaat demirinin tonu İstanbul’da 14.700 TL’den, Ankara’da 14.600 TL’den ve İzmir’de de 14.200 TL’den satılıyor.

14 Bin TL seviyelerine yerleşen inşaat demiri fiyatlarının kısa vadede bir yükseliş hareketi ile karşılaşması beklenmiyor. Ancak bu fiyatlar da şimdilik iç piyasada talepleri arttırmaya yetmedi. İlerleyen günlerde yaşanacak gelişmeler inşaat sektörü tarafından yakından takip edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri